Legile schimbarii surprinse de CIEL Romania in cadrul evenimentului TaxEU Forum 2018

In atmosfera incarcata de informatii controversate din cadrul TaxEU Forum 2018, la care CIEL Romania a participat in calitate de Partener IT-Software, am avut parte si de o prezentare mai putin formala. Ne-au fost reamintite de catre dl. Dan Schwartz, cuvinte rostite de personalitati mondiale, despre schimbare, in cadrul sesiunii de prezentari, cu accent pe revolutia fiscala din Romania anului 2017, schimbarea in mod radical a modului de abordare a contributiilor sociale si TVA, fara a sti pentru cata vreme.

Redam cateva dintre cele mai interesante ziceri, incepand cu insasi Legea Schimbarii:

“Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca profitam de schimbare, vom deveni victimele ei” (Peter Arnold, “Cele 28 legi ale succesului”)

“Doar schimbrea este vesnica” (Heraclit, filosof grec)

“Chiar daca nu este agreata de multi, schimbarea este totusi absolut necesara; se poate face fie in mod treptat, constient, fie prin intermediul reformelor sociale, economice, fiscale. Istoria ne invata ca reformele au generat intotdeauna progres, deci sunt de preferat” (Dan Schwartz)

“Revolutiile sunt sublimul literaturii de proasta calitate” (Emil Cioran)

“Nu se instaureaza o dictatura pentru a pazi o revolutie, dimpotriva, se fac revolutii pentru a instaura o dictatura”. (George Orwell, “Ferma animalelor”)

“Nu putem face o revolutie cu manusi de matase” (Stalin).


Autor :