8 rapoarte contabile pe care le poti obtine intr-un minut din CIEL Salarii

28 septembrie 2016
editor

Calcularea corecta a salariilor este o componenta esentiala in managementul resurselor umane si automatizarea acestui proces reprezinta o economie semnificativa de timp. In plus, modificarea periodica a cadrului legislativ din Romania impune utilizarea unei solutii profesionale, la curent cu aceste lucruri si suficient de flexibila pentru a iti permite implementarea lor.

Aplicatia software CIEL Salarii este un astfel de instrument, destinat tuturor societatilor comerciale, indiferent de numarul de angajati. In cadrul acestui articol vom expune pe scurt cele mai importante rapoarte pe care le poti obtine din doar cateva click-uri in programul CIEL Salarii.

Rapoarte obtinute cu CIEL Salarii, un program gestiune salariati

1. Lista angajatilor din companie. Desi poate parea o informatie banala, in lipsa unui soft gestiune salariati poate fi foarte dificil de mentinut o lista actualizata a angajatilor din companie, cu toate informatiile aferente acestora: nume complet, adresa de corespondenta, date de contact, numar contract si data inceperii activitatii, postul ocupat etc.

2. Statele de salarii. Conform normelor legislative in vigoare, aceste documente trebuie sa se gaseasca in orice firma, formatul lor fiind stabilit prin reguli specifice de intocmire, stipulate de lege. Statul de salarii are urmatorul continut minimal obligatoriu: denumirea unitatii economice, denumirea formularului si luna, respectiv anul pentru care este intocmit, datele referitoare la angajat (numele si prenumele, venitul brut, contributia la asigurarile sociale, venitul net etc.) si semnaturile persoanelor autorizate.

3. State de plata individual sau “fluturasii de salariu”. Fluturasul de salariu este un document pentru informarea angajatului cu privire la salariul pe care il primeste. Legislatia din Romania nu impune obligativitatea emiterii acestui document de catre angajator. Pe document apar atat salariul brut, salariul net, cat si sumele aferente celorlalte contributii sau impozite retinute. Prin solutia CIEL Salarii, generarea acestor documente se face foarte rapid, fiind posibil sa le transmiti ulterior pe adresele de e-mail ale angajatilor.

4. Stat de plata pentru avans/retineri. Asa cum sugereaza numele raportului, acesta iti permite sa vizualizezi eventualele sume platite in avans angajatului sau retinute din salariul acestuia. In cazul unei organizatii cu mai multi angajati si multiple nivele ierarhice, acest raport este deosebit de util.

5. Centralizator concedii medicale si de odihna. Prin programul de gestiune contabila a salariatilor CIEL Salarii este foarte usor sa generezi un raport care sa contina situatia concediilor medicale si de odihna a angajatilor. Se pot identifica astfel informatii importante atat pentru decizii in cadrul departamentului de HR, cat si in estimarea fortei de munca disponibile in perioada urmatoare in cadrul companiei.

6. Zile de concediu de odihna efectuate. Printr-un simplu click, CIEL Salarii iti ofera o imagine completa asupra zilelor de concediu de odihna deja efectuate de fiecare angajat din companie. Coroborand aceste informatii cu cele din raportul dedicat concediilor de odihna programate, se poti observa foarte usor daca exista perioade in care lipsa oamenilor din companie poate afecta in mod negativ performanta acesteia.

7. Raport cu tichetele de masa. Solutie din ce in ce mai populara in randul companiilor din Romania, datorita optimizarii fiscale pe care o permite, oferirea tichetelor de masa poate sa devina o problema daca nu o gestionezi in mod eficient. Prin aplicatia software CIEL Salarii poti obtine oricand, si foarte usor, o imagine completa asupra acestor elemente. In plus, bonurile de masa pot constitui un mijloc eficient de motivare a angajatilor, atunci cand o marire salariala nu poate fi acordata in bani, din motive financiare.

8. Persoane coasigurate. Calitatea de coasigurat poate fi indeplinita doar de anumite persoane (sotul, sotia, parintii unei persoane asigurate), in cazuri exceptionale (nu au venituri proprii si sunt in intretinerea persoanei asigurate), conform legii sanatatii. In cadrul companiei este foarte important sa cunosti cu exactitate aceste situatii, pentru inregistrarea si raportarea lor corecta. CIEL Salarii permite sa listezi foarte rapid unuraport complet, care sa contina toate aceste informatii.

Generarea acestor rapoarte nu necesita cunostinte de contabilitate, pentru ca aceasta aplicatie gestiune salariati CIEL Salarii proceseaza automat toate datele introduse. Pentru o mai mare flexibilitate, rapoartele se pot exporta intr-o gama variata de formate, in functie de nevoile specifice ale persoanei care va lucra cu aceste date.

Pentru a testa gratuit aplicatia CIEL Salarii de automatizare a calculului salarial, poti accesa pagina https://www.ciel.ro/produse-ciel/ciel-salarii/

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO