Afla care sunt noile propuneri de modificari in domeniul reglementarilor contabile

Ministerul Finantelor Publice a publicat un nou Proiect Ordin ce vizeaza domeniul reglementarilor contabile. Acesta este aplicabil operatorilor economici care indeplinesc anumite criterii. Mai exact, este vorba despre entitati de ordin public care au la data bilantului peste 500 de salariati in cursul exercitiului financiar.

In cazul in care faci parte din categoria operatorilor antementionati, va trebui sa intocmesti o declaratie nefinanciara. Trebuie sa elaborezi aceasta declaratie daca reprezinti:

  • Societati cu valori imobiliare care pot fi tranzactionate pe o piata reglementata;
  • Societati (sau companii nationale) care au capital majoritar de stat (sau integral) sau regii autonome.

Cum trebuie sa completezi declaratia nefinanciara

In declaratia nefinanciara va trebui sa detaliezi atat date descriptive referitoare la modul de functionare, cat si anumiti indicatori de performanta specifici pentru activitatea pe care o desfasori. In plus, va trebui sa faci referire la modelul de afaceri pe care il practici si sa detaliezi rezultatele obtinute din implementarea politicilor asumate.

Declaratia va fi completata cu detalii legate de riscurile la care esti expus in urma operatiunilor pe care le implementezi; acolo unde este cazul, se vor detalia si relatiile, respectiv produsele (sau serviciile) care ar putea avea un impact negativ.

Pe de alta parte, nici dimensiunea sociala nu a fost trecuta cu vederea, astfel incat va trebui sa explici modul in care te raportezi la aspecte legate de mediu si de respectarea drepturilor omului.

In cazul in care te afli in situatia de a fi reprezentantul unei societati-mama a unui grup de firme care depaseste (la data bilantului pe o baza consolidata) un numar mediu de 500 de salariati, va trebui sa elaborezi o declaratie nefinanciara consolidata.

Mai multe detalii aici: http://bit.ly/28RDchN


Autor :