ANAF a raspuns intrebarilor legate de dreptul la contestare

ANAF a organizat o noua sesiune de consultanta online cu tema DREPTUL LA CONTESTARE. Conform ANAF, impotriva titlului de creanta, precum si impotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestatie. Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal.

In cadrul acestei sesiuni a fost adresata o singura intrebare. Regasesti mai jos raspunsul primit din partea oficialilor ANAF.

Am o proprire pe cont. Eu mi am platit sanatatea, dar banii au mers in restante si m-am trezit neasigurat. Pot contesta decizia de a merge banii in alta parte decat am specificat eu pe OP. Nu e normal sa raman neasigurat.

ANAF: Contestatia se poate formula impotriva titlului de creanta, precum si impotriva altor acte administrative fiscale. Obiectul contestatiei il constituie numai sumele si masurile stabilite si inscrise de organul fiscal in titlul de creanta sau in actul administrativ fiscal atacat. Mentionam ca in decizia de impunere nu sunt cuprinse platile efectuate ci doar cele stabilite.

Stingerea obligatiilor fiscale se face potrivit prevederilor art.165 din Codul de procedura fiscala. Pentru a primi mai multe informatii in legatura cu problema dumneavoastră puteti sa solicitaţi acest lucru pe formularul de contact care se afla pe site-ul ANAF la acest link.

 

Aici gasesti intrebari si raspunsuri legate de domiciliul fiscal, iar aici te informezi in ceea ce priveste plata defalcata a TVA.


Autor :