ANAF a raspuns intrebarilor legate de dreptul la contestare

10 noiembrie 2017

ANAF a organizat o noua sesiune de consultanta online cu tema DREPTUL LA CONTESTARE. Conform ANAF, impotriva titlului de creanta, precum si impotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestatie. Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal.

In cadrul acestei sesiuni a fost adresata o singura intrebare. Regasesti mai jos raspunsul primit din partea oficialilor ANAF.

Am o proprire pe cont. Eu mi am platit sanatatea, dar banii au mers in restante si m-am trezit neasigurat. Pot contesta decizia de a merge banii in alta parte decat am specificat eu pe OP. Nu e normal sa raman neasigurat.

ANAF: Contestatia se poate formula impotriva titlului de creanta, precum si impotriva altor acte administrative fiscale. Obiectul contestatiei il constituie numai sumele si masurile stabilite si inscrise de organul fiscal in titlul de creanta sau in actul administrativ fiscal atacat. Mentionam ca in decizia de impunere nu sunt cuprinse platile efectuate ci doar cele stabilite.

Stingerea obligatiilor fiscale se face potrivit prevederilor art.165 din Codul de procedura fiscala. Pentru a primi mai multe informatii in legatura cu problema dumneavoastră puteti sa solicitaţi acest lucru pe formularul de contact care se afla pe site-ul ANAF la acest link.

 

Aici gasesti intrebari si raspunsuri legate de domiciliul fiscal, iar aici te informezi in ceea ce priveste plata defalcata a TVA.

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO