ANAF a raspuns intrebarilor legate de rambursarea TVA

29 septembrie 2016
editor

ANAF a organizat o noua sesiune de asistenta online cu tema rambursarea TVA, achitata in alt stat membru al Uniunii Europene, pentru persoanele impozabile stabilite in Romania. Daca in anul 2015 ai efectuat achizitii de bunuri (servicii) si importuri in alt stat membru al Uniunii Europene, 30 septembrie este ultima zi in care poti sa mai depui formularul 318 pentru a solicita rambursarea TVA achitata in statul respectiv.

Acestea sunt cele mai interesante intrebari si raspunsuri din cadrul sesiunii de consultanta online ANAF.


Poate sa intocmeasca declaratia 318 o persoana juridica care a fost platitor de TVA doar o anumita perioada?

ANAF: Puteti solicita rambursarea TVA prin completarea si transmiterea formularului 318 in cazul in care in perioada de rambursare inscrisa in cerere ati fost persoana inregistrata in scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea documentele inscrise in sectiunea ”Lista operatiunilor pentru care se solicita rambursarea TVA” trebuie sa fie emise in perioada de validitate a codului de inregistrare in scopuri de TVA al persoanei impozabile stabilite în România. La completarea formularului trebuie sa aveti in vedere ”Lista de preferinte a statelor membre” cuprinsa in Instructiunile de rambursare TVA din UE afisate pe site-ul ANAF sectiunea Info UE/Rambursari TVA din UE.
Daca am depus 2 declaratii 318 in cursul anului 2015, cu valoare peste 400 EURO, mai pot depune una anuala pentru perioada ramasa si valoare de recuperat de aproximativ 100 euro?

ANAF: Pentru facturile care nu au fost acoperite de cererile de rambursare precedente si care privesc operatiuni finalizate pe parcursul anului calendaristic in cauza (2015), puteti completa si depune, pana la data de 30 septembrie 2016, o cerere de rambursare anuala, cu conditia ca, suma TVA de recuperat sa fie mai mare de 50 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

 

Aici regasesti intrebarile si raspunsurile din cadrul sesiunii despre impozitul pe veniturile microintreprinderilor. Mai multe detalii despre impozitarea veniturilor obtinute din cedarea folosintei bunurilor gasesti aici.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO