Ce caracteristici trebuie sa aiba un program gestiune personal

Un program de gestiune a personalului organizeaza in detaliu datele, contractele si documentele angajatilor astfel incat tu sa le ai la indemana oricand ai nevoie. Daca programul are toate instrumentele necesare, iti ramane mai mult timp sa te asiguri ca echipa ta este fericita si, implicit, mai productiva.

Angajatii fericiti au:

31% mai multa productivitate       37% mai multe vanzari       de 3 ori mai multa creativitate*

O prima caracteristica importanta a programului de gestiune a personalului este interfata si maniera usoara prin care o poti folosi. Timpul este o resursa de baza. Eficienta unui asemenea program este data de rapiditatea cu care iti ofera informatiile solicitate. Al doilea aspect la fel de important este usurinta cu care il poti implementa in afacerea ta. Fiecare companie are modul de lucru si organizarea proprii, asa ca programul trebuie sa fie capabil sa se adapteze rapid nevoilor tale.

Ce presupune un program de gestiune a personalului

In linii mari, un program de gestiune a personalului incorporeaza:

  • contractele de munca ale angajatilor cu toate informatiile aferente. In cateva secunde, ai acces la informatii precum data inceperii, data de incetare, incadrarea, norma de lucru etc
  • documente ale angajatilor – carte de identitate, diplome, atestate
  • documente standard in relatia companie-angajat. Generezi fluturasii de salariu sau statele de plata si vezi calculul detaliat al sumelor. Adeverintele si diferitele tipuri de cereri iti sunt la indemana
  • informatii cu privire la activitatea angajatului. Sunt notate orele de lucru, absentele sau concediile

Un program de gestiune a personalului care se remarca trebuie sa fie un instrument eficient care sa reduca la minim timpul de interactiune pe care il ai cu acesta. In plus, trebuie sa poti elibera rapiddocumente catre angajati (adeverinte, decizii) . Acest lucru se intampla cand programul are o serie de documente standard si capacitatea sa le conecteze cu datele angajatilor vizati. In acest fel, nu mai esti nevoit sa completezi fiecare adeverinta si sa verifici fiecare decizie.

Prezenta angajatilor se face prin sistemul de pontaj. Tocmai de aceea, programul trebuie sa fie conectat la sistemul automat de pontaj sau sa permita in conditii usoare introducerea manuala a pontajului. Afacerea ta are criterii unice de acordare a bonusurilor si un mod unic de calcul al target-urilor personale. Programul de gestiune a personalului trebuie sa iti permita sa adaptezi aceste optiuni si sa actualizeze in timp real situatia fiecarui angajat. In plus, programul trebuie sa aloce spatiu pentru adaugarea unor documente noi prin scanare si date despre ele (tipul documentului, data expirarii).

Toate aceste caracteristici sunt prevazute si incluse in programul de gestiune a personalului CIEL Salarii, unul dintre cele mai importante soft-uri oferite de catre compania noastra.

La fel de important este sa fii asistat in implementarea programului de gestiune a personalului in afacerea ta. Tocmai de aceea, venim in intampinarea nevoilor tale cu raspunsuri avizate din partea specialistilor nostri. Te ajutam sa economisesti timp in intelegerea deplina a programului si iti aratam cum sa utilizezi optiunile care te ajuta sa fii mai eficient.

 

*Conform studiului „Fericirea la locul de muncă” realizat pentru NEF – New Economic Foundation de Nic Marks (Londra, 2002).

 


Autor :