Cum poti solicita utilizarea altei perioade fiscale

5 iulie 2016

Stim ca ai nevoie sa cunosti la timp toate modificarile legislative. Tocmai de aceea, iti furnizam ultimele noutati din domeniul financiar-contabil.

Astazi, 5 iulie 2016, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a emis un Proiect de ordin privind Procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

Proiectul de ordin contine atat modelul, cat si continutul formularului 306 intitulat ‘’Cerere privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic’’. In plus, in cadrul acestui Proiect de ordin vei regasi si modelul formularului ‘’Decizie privind perioada fiscala pentru taxa pe valoarea adaugata’’.

Inca doua optiuni pentru perioada fiscala

In cazul in care faci parte din categoria contribuabililor antementionati, iti aducem la cunostinta faptul ca poti solicita utilizarea altei perioade fiscale, dupa cum urmeaza:

Procedura va fi aplicata de catre organul fiscal in a carei raza teritoriala iti ai domiciliul fiscal (sau in a carui evidenta fiscala esti inregistrat).

Pentru a putea beneficia de o perioada fiscala in conditiile antementionate trebuie sa completezi Cererea privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic.

In plus, va trebui sa adaugi urmatoarele documente justificative atat pentru activitatea pe care o desfasori, cat si pentru periodicitatea acesteia:

Mai multe detalii gasesti aici

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO