DECLARATIA 112 : OPINIA CIEL ROMANIA

Declaratia 112, cunoscuta si schimbata de atatea ori din 2011 pana acum, va mai avea o noua varianta, in urma modificarilor aduse contributiilor sociale de la 01.01.2018 – Catalina Mocanu, Director Economic CIEL Romania, arata cum ne afecteaza (pe noi si programele de salarizare) aceasta schimbare:

Recunosc ca ma asteptam ca noua structura si noul pdf sa fie deja pe site-ul ANAF inca din 26 ianuarie 2018, imediat dupa ce a trecut termenul de depunere a declaratiei 112 pentru luna decembrie. Dar, surpriza, pe 26.01 a fost adus la cunostinta publicului doar proiectul de modificare a declaratiei si abia la finalul saptamanii ce a trecut a fost publicata si o varianta a noii structuri, valabila pentru declaratia lunii ianuarie, cu termen de depunere 26 februarie 2018, cum 25 este duminica.

Noi ne-am apucat deja de treaba, astfel incat sa avem noua versiune de xml gata cat mai repede pentru voi. Ne asteptam, din experienta, ca pana pe 25 februarie sa apara noua versiune a structurii, cu clarificari pe diverse situatii.

Speram, ca si voi, ca noua versiune sa se valideze fara acele atentionari legate de calculul contributiilor la contractele part-time sau sa mai rezolve o veche si deranjanta situatie, aceea cu eroare calcul somaj pentru un salariat care nu a lucrat dar caruia ii acorzi un venit in luna (realitatea a dovedit ca sunt situatii destule de acest fel).

Oricum va iesi si cu orice modificari se va depune, vom trece si prin acest moment impreuna.


Autor :