Gestioneaza eficient planul de conturi auxiliar

Utilizarea planului de conturi auxiliar iti permite sa creezi mai multe planuri contabile adiacente planului de conturi general. Acesta este util pentru definirea unor corespondente intre planul de conturi autohton si planul de conturi aferent unei tari in care trebuie sa faci raportari, respectand cerintele financiar-contabile din aceasta.

Pentru a utiliza planul de conturi auxiliar, acceseaza meniul: NOMENCLATOARE -> Conturi -> Planuri de conturi auxiliare.

Dupa ce ai definit toate corespondentele intre planul de conturi autohton si planul de conturi al tarii de interes, exista posibilitatea de a obtine situatii contabile precum balanta de verificare sau fisa de cont, reflectate prin aceste conturi auxiliare.

Daca vrei sa accesezi balanta de verificare, este necesar sa efectuezi urmatorii pasi RAPOARTE -> Contabilitate -> Balanta.

Pentru afisarea corespondentelor aferente altei tari a conturilor contabile autohtone, selecteaza planul de conturi auxiliar din filtrele raportului pe care doresti sa il rulezi, similar cu campul marcat cu galben in imaginea de mai jos:

Poti observa in imaginea anterioara si corespondentele conform planului contabil auxiliar; acestea sunt marcate cu albastru.

 


Autor :