Modificare Valoare Imobilizari

Prin intermediul acestei optiuni puteti efectua cresteri, descresteri de valoare si modificari in luni ale duratelor de amortizare. Pentru aceasta apasati butonul  Se va deschide o fereastra unde vor fi prezentate o serie de valori calculate.

Alegeti data modificarii de valoare. In functie de aceasta valorile prezentate vor fi actualizate.

In cadrul campului Valoare modificare puteti scrie suma pozitiva sau negativa cu care se va actualiza valoarea de inventar. Surplusul/pierderea trecuta se distribuie in mod egal pe toate lunile incepand cu luna urmaroare modificarii valorii, indiferent de metoda de amotizare aleasa.

Daca doriti modificarea duratei efective scrieti in campul Ajustare durata, numarul de luni cu care aceasta va creste (+) sau descreste (-). Se poate efectua in acelasi moment modificare de durata si de valoare.

Daca se doreste generarea notei contabile aferente modificarii bifati optiunea specifica. Aceasta va permite selectarea altui cont de credit in cazul in care nu doriti sa folositi acel cont implicit. Contul de debit este preluat automat din sablonul articolului si nu poate fi modificat.

Dupa adaugarea acestor valori apasati butonul   

In continuare, pentru a vizualiza planul de amortizare sau a efectua orice alta operatiune este necesar sa salvati modificarile apasand butonul    Modificarile de valoare adaugate nu se pot edita. Ele pot fi sterse apasand butonul  cu conditia ca ulterior sa nu existe alte operatiuni efectuate.

Observatii!!

  • Amortizarea in luna in care s-a efectuat o modificare de valoare ramane neschimbata. Modificarea de valoare produce efecte din luna urmatoare.
  • Modificarea de valoare se poate salva doar daca in luna respectiva s-a generat amortizarea sau exista conservari fara nota.
  • O modificare de valoare nu poate fi salvata daca ulterior au fost efectuate alte operatiuni (amortizari, conservari cu nota contabila, reevaluari, modificari de valoare).

Nu se pot efectua doua modificari de valoare in aceeasi luna.


Autor :