Pasii necesari in alegerea softului potrivit de gestiune

Exista o multime de provocari atunci cand gestionezi o afacere de unul singur sau cand iti contorizezi eforturile intr-o firma unde ai o pozitie importanta daca nu ai un ajutor.

Chiar daca un asistent se poate dovedi foarte util, ideal este sa instalezi un soft de gestiune care sa te ajute sa te organizezi cat mai bine, sa tii cu usurinta evidenta cheltuielilor, a angajatilor, a veniturilor, a comenzilor si sa te ajute cu multe alte operatiuni cu adevarat importante.

Pasii necesari in alegerea softului potrivit de gestiune sunt urmatorii:

 • Sa identifici scopul in care vei folosi acest soft de gestiune;
 • Sa calculezi bugetul disponibil pentru aceasta investitie;
 • Sa analizezi piata pentru a gasi minimum 3 variante de softuri de gestiune relativ potrivite necesitatilor tale;
 • Sa compari variantele gasite pentru a o alege pe cea optima;
 • Sa analizezi toate specificatiile softului, pentru a intelege cum functioneaza si a te asigura ca acel soft de gestiune este, intr-adevar, cel mai potrivit;
 • Sa achizitionezi si sa utilizezi un soft de contabilitate actualizat, care iti va usura existenta de antreprenor.

Ce trebuie sa faca un soft de contabilitate?

Raspunsul la acasta intrebare este in stransa legatura cu domeniul de expertiza a utilizatorului unui program de gestiune. Cum alegi un program de gestiune? Ce aplicabilitate are softul pe care il alegi? Pentru ce perioada ai nevoie de acest soft?

Daca te-ai intrebat “cum aleg un program de facturare bun?”, trebuie sa treci atat prin celelalte intrebari, cat si prin pasii enumerati mai sus. Determinarea scopului pentru care ai nevoie de un program de gestiune este foarte importanta pentru a identifica toate functionalitatile pe care sa le ai de la un soft de contabilitate si gestiune.

Un soft trebuie sa elimine volumul de erori aparute in procesul de lucru, trebuie sa iti poata organiza activitatea antreprenoriala din punct de vedere economic si contabil, trebuie sa te ajute sa tii evidenta comenzilor onorate, a transportului marfii, a contractelor cu fiecare colaborator si furnizor in parte si tot asa mai departe.

Programele de gestiune sunt nisate pe diferite categorii de activitati, astfel incat domeniul de interes sa fie exploatat la maximum. Prin urmare, va trebui sa stii ce soft de contabilitate sa alegi din zecile de optiuni aflate pe piata.

Ce soft de contabilitate si gestiune sa alegi?

Recomandarea pentru un program de gestiune este strict legata de scopul acestuia, asadar vei putea alege intre un program de gestiune din Gama Standard sau din Gama Professional:

 • CIEL Conta V7 – soft de contabilitate, care te ajuta sa tii pasul cu tot ce inseamna contabilitatea unei afaceri;
 • CIEL Gestiune Comerciala V7 – soft de gestiune in varianta actualizata si adaptata cerintelor pietei;
 • CIEL Salarii – soft de gestiune care are ca scop principal automatizarea calculului salarial;
 • CIEL Imobilizari V7 – soft de gestiune care se ocupa de calcularea automata a amortizarilor lunare, in functie de parametrii stabiliti de utilizator;
 • CIEL Contracte V7 – program de gestiune ideal pentru urmarirea derularii colaborarilor si contractelor;
 • CIEL Distributie V7 – program de gestiune care functioneaza impreuna cu un alt soft de baza si care monitorizeaza statusul comenzilor, livrarilor si documentelor specifice transportului de marfa;
 • CIEL Productie V7 – soft de gestiune responsabil cu monitorizarea activitatii de productie si a chetuielilor ce intervin in procesul de productie;
 • CIEL Audit si Revizuire – soft de gestiune care mentine evidenta activitatilor de audit financiar si revizuire contabila, in acord cu ultimele norme de realizare a auditului si cu recomandarile unor specialisti din acest domeniu;
 • CIEL Generator de Rapoarte – soft de gestiune care genereaza rapoarte, asa cum este sugerat si de numele programului, in functie de setarile pe care le faci tu, ca utilizator, pentru ca softul sa fie adaptat afacerii tale.

Identifica genul de program de contabilitate si gestiune ce reprezinta o prioritate pentru pozitia ta in cadrul societatii unde lucrezi si alege softul care sa iti devina aliatul de incredere la locul de munca astfel incat sa lucrezi eficient.


Autor :