Programe gratuite de gestiune vs. programe cumparate – Avantaje si dezavantaje

Pentru a iti eficientiza procedurile din cadrul departamentelor, dar si pentru a obtine rezultate pozitive in ceea ce priveste activitatile desfasurate, trebuie sa utilizezi un soft de gestiune a stocurilor. Pe langa faptul ca simplifica foarte mult intregul proces din firma, un astfel de program le permite angajatilor tai sa tina o evidenta exacta a tuturor datelor care vin si ies din companie, acestea fiind actualizate in permanenta.

Pe piata de profil din Romania exista o gama foarte variata de programe de gestiune oferite de diverse organizatii – unele gratuite, altele contra cost. Avand in vedere aceasta diversitate, poate fi destul de dificil sa alegi cel mai potrivit soft daca reprezinti o firma aflata la inceput de drum. De aceea, in cele ce urmeaza, iti prezentam principalele caracteristici ale unui program gratuit de gestiune, precum si pe cele ale unui soft platit, realizat de catre o companie specializata.

Avantaje program gratuit de gestiune

In primul rand, in mod evident, un program gratuit de gestiune nu implica niciun fel de costuri din partea firmei care il acceseaza. De cele mai multe ori, il poti descarca de pe internet in doar cateva secunde si iti pune la dispozitie o serie de comenzi utile, standard. Printre acestea se numara posibilitatea de a emite facturi online, programarea clientilor, afisarea unui calendar permanent, administrarea comenzilor si a furnizorilor. In plus, poti beneficia de inregistrarea si descarcarea automata a cheltuielilor in avans, rapoarte zilnice de gestiune etc.

Dezavantaje soft gratuit de gestiune

Spre deosebire de un soft de gestiune a stocurilor cumparat, pe cel gratuit nu il poti utiliza, in cele mai multe cazuri, pe o perioada nedeterminata de timp. Adesea, acesta este disponibil in mod automat pentru 30 de zile (fiind considerata o perioada de proba), fiind necesara achizitia ulterioara a unei variante imbunatatite, dar contra cost. De asemenea, in categoria dezavantajelor specifice unui soft gratuit de gestiune se incadreaza si faptul ca programul iti ofera o gama restransa de comenzi, acestea neputand fi personalizate in functie de necesitati, caracteristici si profilul companiei pe care o reprezinti.

Soft profesional de gestiune a stocurilor – contra cost

Desi, la prima vedere, un soft de gestiune a stocurilor cumparat este mai putin atractiv pentru o firma din cauza implicarii unui anumit cost, acest tip de program are nenumarate avantaje si, in timp, rezultatele pozitive nu intarzie sa apara.

In primul rand, este vorba despre existenta unei palete foarte bogate de functii active si comenzi disponibile oferite de un soft de gestiune a stocurilor. Intrucat ai posibilitatea de a introduce in sistem date aferente contabilitatii primare, acesta iti este potrivit atat atunci cand reprezinti o companie de comert cu produse stocabile, cat si cand reprezinti o firma prestatoare de servicii. In plus, aplicatia se actualizeaza automat, online, pentru a fi in permanenta in conformitate cu legislatia in vigoare.

De asemenea, un alt avantaj este faptul ca iti permite sa inregistrezi un numar nelimitat de utilizatori in program, fiecare dintre ei avand o parola specifica si acces pana la un anumit nivel, in functie de nevoi.

Prin portofoliul CIEL Romania, iti punem la dispozitie aplicatia Gestiune Comerciala V7, varianta perfecta pentru automatizarea activitatii din cadrul firmei tale, pentru managementul stocurilor de produse, precum si pentru intocmirea rapoartelor necesare in cadrul organizatiei.


Autor :