Repartizeaza eficient costurile aferente achizitiei externe – DVI

La introducerea unei facturi de marfuri de provenienta NonUE ai posibilitatea de a repartiza pe costul marfii urmatoarele:

 

  • Facturi de transport aferente marfurilor achizitionate

Factura de transport aferenta marfurilor achizitionate se introduce anterior introducerii facturii externe – DVI. Aceasta este o factura separata, iar valoarea ei mareste costul de achizitie al produselor achizitionate. Factura de transport poate fi partial, sau integral, distribuita.

 

  • Alte taxe aferente marfurilor achizitionate

Sunt acele taxe asociate articolelor din factura pe care o realizezi si care nu au fost setate ca implicite atunci cand au fost introduse in aplicatie. Daca sunt prezente pe factura externa, ele vor putea fi adaugate in aceasta sectiune. Taxele setate drept fiind aplicabile procentual se vor calcula automat in timp ce pentru taxele setate drept fiind valorice sumele vor fi introduse de catre tine.

 

  • Facturi de servicii aferente marfurilor achizitionate

Facturile de servicii aferente marfurilor achizitionate se introduc odata cu repartizarea costurilor.

 

  •  Servicii prezente pe factura

Daca factura prezinta pe langa articolele achizitionate si servicii, acestea vor putea fi repartizate in costul de achizitie al articolelor.

 

Costurile se pot repartiza la valoarea marfurilor cantitativ sau valoric, cu sau fara transport extern. Pretul de gestiune rezultat este compus din pretul de achiziţie la care se adauga costurile de mai sus.

 


Autor :