Sfaturi in achizitia unui program de contabilitate

Programele de contabilitate se pot dovedi a fi foarte utile, indiferent de cat de mare este afacerea ta sau cat de organizat esti ca persoana. Un soft de contabilitate ajuta la gestionarea nomenclatoarelor, a documnetelor si la realizarea rapoartelor, eliminand probabilitatea erorilor si a intarzierilor.

Alegi un soft de contabilitate gratuit sau unul platit?

In functie de durabilitatea pe care o preconizezi pentru un proiect anume si in conformitate cu functionalitatile pe care le cauti la un astfel de soft, va trebui sa alegi un program de contabilitate gratuit sau un soft platit. Recomandarile pe care le vei primi pentru un program de contabilitate vor fi generale pana in momentul in care vei contacta un specialist pentru consiliere.

Pentru inceput, poti alege un soft de contabilitate gratuit, astfel incat sa vezi daca acesta corespunde cerintelor tale, sau nu, si daca merita investitia. Daca vei incerca un soft de contabilitate de la un producator serios, iar afacerea are o evolutie pozitiva, ideal ar fi sa achizitionezi un soft de gestiune pentru a putea controla mai indeaproape veniturile si cheltuielile, statusul comenzilor si evidenta salariatilor tai.

Ce ar trebui sa faca cel mai bun program de contabilitate gratuit?

Orice soft de gestiune din topul programelor de contabilitate trebuie sa iti poata usura munca in ceea ce priveste gestionarea clientilor, a comenzilor, a stadiului transportului de marfa, a cheltuielilor, precum si a altor operatiuni.

Ce face un program de contabilitate? CIEL Simplu, unul dintre cele mai bune programe de contabilitate din 2016, cuprinde managementul nomenclatoarelor si managementul documentelor.

Adica, printre altele, cu CIEL Simplu:

  • poti modifica datele in tabele sau intr-o forma centralizata
  • poti introduce date prin importare din alte documente (format Excel sau text)
  • poti sorta datele in functie de diferite filtre
  • poti realiza tot felul de liste (liste de preturi, liste de clienti, liste de produse etc)
  • poti prelua cursurile valutare la zi (setezi conexiune cu site-ul BNR)
  • poti crea categorii pentru clienti si nomenclatoare
  • poti introduce toate documentele de contabilitate primara, indiferent de tipul afacerii tale (comercializare de produse sau prestatoare de servicii) si poti corecta datele pe masura innoirii lor
  • poti elibera facturi in baza unuia sau a mai multor criterii
  • poti realiza incasari sau plati in avans
  • poti vizualiza in orice moment statutul clar al unei comenzi sau al unui partener.

Cum functioneaza cel mai bun program de contabilitate gratuit?

Functioneaza asa cum ii spui sa functioneze. La instalare, va trebui sa faci cateva setari, insa apoi programul de contabilitate isi va face treaba exact asa cum ai nevoie pentru optimizarea resurselor dedicate afacerii pe care o gestionezi.

Cum poti configura programul de gestiune astfel incat sa se potriveasca necesitatilor companiei tale? Poti seta perioada pentru introducerea datelor, poti introduce un numar nelimitat de utilizatori in program si se poate alege cate o parola si un anumit nivel de acces si poti salva baze de date oricand iti doresti.

De asemenea, poti seta programul sa lucreze cu o casa de marcat printr-o interfata prietenoasa si cu descarcari FIFO, LIFO sau CMP, in functie de necesitati.

Ca orice soft modern, programul nostru gratuit de contabilitate permite personalizarea grafica a interfetei pentru fiecare utilizator si are functia de acces rapid.

Cum stii care este cel mai bun program de contabilitate gratuit? Este cel care iti ofera totul asa cum vrei tu: este CIEL Simplu.


Autor :