5 Idei de afaceri cu investitii minime – CIEL Romania

In ziua de astazi, din ce in ce mai multi antreprenori isi doresc sa deschida afaceri cat mai simple si cu profituri cat mai mari, bineinteles, avand si un timp scurt pana la lansarea pe piata.

Noi, echipa CIEL Romania, ne-am gandit sa iti propunem cateva idei de business-uri rapide si care sa nu implice un cost foarte mare al dezvoltarii lor.

Iata 5 idei de afaceri pe care le poti incepe cu bani putini:

  1. Servicii de consultanta

Esti expert intr-un anumit domeniu? Atunci, este bine sa stii ca un job foarte cautat il reprezinta consultanta. Iti poti deschide foarte usor o firma de acest tip si poti contracta lucrari externalizate.

Daca iti place sa ii ajuti pe ceilalti sa se dezvolte in munca pe care o desfasoara, atunci, aceasta este afacerea perfecta pentru tine!

Stim, consultanta nu este un lucru nou, se afla de ani de zile pe in randul business-urilor si va continua sa existe chiar multi ani de acum inainte. De ce?

Pentru ca poate fi inceputa cu un capital mic de investitii si nu implica foarte multe costuri. Nefiind nevoie de nici un sediu, tu poti lucra de acasa, atribuind doar timpul necesar si realizand un site de prezentare al afacerii tale.

  1. Cursuri pentru copii in regim after-school

Poate chiar unul dintre cele mai cautate business-uri este in stransa legatura cu educatia copiilor. Cati dintre noi nu am auzit ca nu mai sunt locuri in gradinite? Ca afterschool-urile nu fac fata? Ca parintii nu au unde sa isi lase copii pana la terminarea programului de munca?

Ei bine, desi este un job ce implica foarte mare atentie si dedicare, poate aduce si profit considerabil, mai ales daca oferi servicii de calitate.

Toti parintii isi doresc ca dezvoltarea copiilor lor sa fie cat mai armonioasa si sanatoasa. In plus, cei mici chiar se vor distra fiind implicati in diverse activitati de grup, socializare, cursuri de limbi straine, dansuri, sport si multe altele.

  1. Organizarea unei mici productii agricole

Detii un teren agricol? Afacerile in acest domeniu incep sa devina din ce in ce mai cautate. Astfel, poti dezvolta o livada de pomi fructiferi, o sera de legume, culturi de lavanda sau de salcie energetica.

Desi, profiturile sunt direct proportionale cu suprafata cultivata, iar totul depinde de conditiile meteorologice, aceasta afacere poate aduce un profit destul de bun mai ales daca reusesti sa intri pe piata produselor ecologice.

  1. Comert online

Te-ai gandit vreodata sa incerci sa vinzi produse online? De ce nu?

Este o piata in plina expansiune, iar cat mai multi dintre noi consideram ca este mult mai simplu sa comandam produse care sa ne vina direct acasa. Astfel, un site destinat comertului online este o investitie de viitor si una profitabila, in acelasi timp.

Un magazin online poate fi creat intr-un timp scurt si fara mari cheltuieli. Dar atentie, nu toate afacerile online pot avea succes. Trebuie sa urmaresti trendurile pietei si sa observi ce produse sunt cel mai bine cumparate de catre publicul tinta.

  1. Servicii de colectare si reciclare

Probabil ai observat ca in ultima perioada toata lumea vorbeste de reciclare. Aproape la orice colt de strada vezi saci plini PET-uri, lasati acolo pentru ca cineva sa ii colecteze. Pe scurt, lumea invata si acum isi doreste sa recicleze, dar din pacate nu are cine sa ii ajute.

Dar tu? Vrei sa faci un bine naturii? Vrei sa ajuti la curatarea planetei de aceste deseuri ce in loc sa fie lasate sa se descompuna in mii de ani, sa fie reciclate si reutilizate pe post de mobilier, haine sau cine stie ce alte inventii ingenioase?

Daca nu esti inca convins, sa stii ca se preconizeaza un trend major in acest sector al reciclarii, si din ce in ce mai multi se gandesc sa se orienteze spre aceasta idee profitabila.

Cam acestea sunt ideile noastre privind afacerile de viitor care implica investitii relativ reduse si se pot lansa intr-un timp foarte scurt. Bineinteles, in realitate costurile vor varia de la un caz la altul, in functie de specificul fiecarui business.

Speram ca propunerile noastre te vor ajuta in crearea unei idei de afacere pe care o vei putea dezvolta in viitorul apropiat.

Te asteptam si pe pagina noastra de Facebook CIEL Romania cu mult mai multe informatii din domeniul legislativ si financiar.


Autor :