5 motive sa ai Craciunita in casa de sarbatori

Craciunita, Floarea Craciunului sau Steaua Craciunului, denumita stiintific Poinsettia sau Euphorbia pulcherrima (ceea ce se traduce prin „foarte frumoasă”), este considerata cea mai spectaculoasa planta din specia Euphorbiilor si isi are originea in Mexic, de unde a fost adusa in S.U.A. in 1828 de catre ambasadorul american J.R. Poinsett, care i-a dat si numele.

Desi frumusetea sa este suficienta pentru a-ti decora casa si biroul in perioada Sarbatorilor de iarna, iata inca 5 motive pentru care sa alegi Craciunita:

sursa: www.florariatrias.ro

  1. Euphorbia simbolizeaza cel mai bine Craciunul, deoarece planta isi coloreaza frunzele in aceasta perioada, etaland nuante superbe de rosu, roz sau galben, care raman astfel pana la venirea primaverii.
  2. Steaua Craciunului este aducatoare de noroc si bunastare in casa, de aceea trebuie neaparat sa ai macar una. In plus, se spune ca cine daruieste o Craciunita va avea parte nu doar de sarbatori linistite, ci si de o viata plina de noroc – datorita legendei sale.
  3. De ce este Craciunita simbolul credintei, puritatii si increderii? Legenda spune ca, demult, doi copii saraci au dorit sa ii daruiasca ceva lui Iisus, de Craciun, la biserica. Pentru ca nu aveau bani sau alte daruri, au ales sa culeaga niste crengute si frunze verzi de pe drum. Ceilalti oameni prezenti au ras de ofranda lor, dar au amutit cand frunzele cele verzi s-au transformat in stelute rosii scanteietoare, aratand ca Dumnezeu a rasplatit credinta copiilor. De aceea, Craciunita este un simbol al simplitatii si al lucrului daruit din inima care poate bucura prin mesajul lui propriu-zis.
  4. Contrar anumitor pareri, Euphorbia este o planta usor de intretinut si de lunga durata, daca avem grija cand o alegem si respectam cateva sfaturi de ingrijire.
  5. Euphorbia este o planta perena, deci te poti bucura de ea mai multi ani la rand. Dupa inflorire, aceasta are nevoie de o perioada de repaus de circa 2 luni, cand udarile se raresc. Pe parcursul verii, plantele se transplanteaza de 1-2 ori in ghivece mai mari, folosind pamant de flori de calitate, bogat in nutrienti. Pe timpul verii, planta se protejeaza de soare prin umbrire si se uda cu o cantitate semnificativa de apa chiar si prin pulverizare, dar numai pana in luna septembrie.

Noi, echipa CIEL Romania, am ales deja Craciunite, speram ca te-am convins si pe tine sa iti decorezi casa, dar sa si daruiesti aceasta floare celor dragi, ca un simbol al dragostei, cel mai important cadou!


Autor : CIEL Romania