Ciel ERP si Salarii au devenit nextup NextUp ERP si Salarii. Pentru detalii, click aici

5 provocari ale antreprenorilor de azi – CIEL Romania

4 iulie 2019
Articole publicate

A fi antreprenor inseamna sa faci fata provocarilor, sa stii sa gasesti solutii. In 2019 lumea de afaceri este super-competitiva, trendurile se schimba repede, viitorul ca intotdeauna ramane imprevizibil. Cu toate acestea, exista si ajutoare mari, cum ar fi softurile de specialitate. Acestea implica automatizarea fluxurilor de lucru, eliminarea taskurilor de rutina, prevenirea erorilor umane, eficienta. Un soft ERP performant iti ofera informatii in timp real despre evolutia afacerii tale. Este bine sa fii deschis sa primesti ajutor din partea tehnologiei avansate pentru a face fata provocarilor constante!

5 provocari cu care se intalnesc antreprenorii:

  1. Fluxul de numerar

In orice companie, mica sau mare, este foarte important sa se asigure necesarul de numerar pentru a face fata platilor scadente. Planificarea si urmarirea intrarilor si iesirilor de numerar este astfel esentiala. Ce sume imi vor intra in firma, ce plati trebuie facute pana la finalul lunii? Iata intrebarile care apar.

Este important ca facturarea sa aiba loc la timp, in caz contrar si platile vor fi facute cu intarziere. Foloseste un program de facturare pentru a-ti simplifica mult munca.

2. Angajarea oamenilor potriviti

Procesul de recrutare este o provocare pentru antreprenori, pe langa timpul alocat pentru revizuirea CV-urilor, interviuri, este importanta si oferirea unui pachet de angajare atragator. A lua in echipa oameni performanti care sa ramana devotati este dorinta oricarui om de business.

Asigura-te ca anuntul de recrutare puncteaza in mod specific ceea ce se doreste de la viitorul angajat, asadar conditii esentiale si nu o lista intreaga de cerinte generale. Intreaba printre cunoscuti daca iti pot recomanda pe cineva si acorda atentie retelelor de socializare.

3. Managementul timpului

Astazi, mai mult ca oricand, antreprenorii se intalnesc cu provocarea de a-si gestiona timpul. De multe ori apare in minte aceeasi fraza rasunatoare: Daca as avea mai mult timp, as putea face mai multe!

Pentru toti ziua are acelasi numar de ore, prin urmare este important sa stii sa iti faci timp. Asa cum te straduiesti sa faci bani, la fel este si cu timpul. Concentreaza-te pe rezultate, pe activitatile care iti cresc eficienta si care te ajuta sa iti atingi obiectivele! Este important sa ai o lista cu obiective, defalcate apoi in taskuri.

4. Delegarea task-urilor

Tendinta este sa vrei sa faci tu totul din dorinta de a te asigura ca lucrurile ies bine. Este important sa inveti sa delegi pentru a te putea concentra pe activitatile importante, care aduc cea mai mare plusvaloare. Desigur, este necesar sa ai angajati buni, dar esential este sa faci efortul de a investi la inceput mai mult timp pentru instruire, astfel ca in timp sa culegi roadele. Comunica foarte clar persoanei ceea ce are de facut, ce rezultate se asteapta, fii disponibil pentru a-i oferi sustinere si a-i raspunde la intrebari.

Avantajul delegarii este nu doar la tine, pentru ca vei salva timp, dar si la membrii echipei tale care se vor simti motivati si importanti in rezolvarea noilor task-uri. Are loc transferul de autoritate de la tine la ei!

5. Gasirea clientilor

Cu siguranta ai facut eforturi mari pentru a oferi spre vanzare produse sau servicii de calitate superioara. Este insa important sa pui accent pe fidelizarea clientilor, sa ii faci asadar sa se intoarca si, de ce nu, sa spuna si altora despre tine.

Serviciul de suport pentru clienti devine esential, iar un prim pas este sa ai afisate datele de contact la vedere. Fii deschis sa le asculti feedback-ul si fii flexibil. Reclama pe care ti-o fac clientii tai, povestindu-le cunoscutilor, este cu siguranta cea mai buna!

Esti mereu in miscare, cauti solutii, indeplinesti obiective! Provocarile nu inceteaza sa apara. Nu iti fie teama sa intrebi acolo unde ai necunoscute. Specialistii CIEL iti stau la dispozitie cu sfaturi, dar si cu cele mai bune softuri pentru profesionisti – https://ciel.ro/.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre