5 rezolutii de business in 2019, pentru succesul afacerilor la inceput de drum – CIEL Romania

De regula, rezolutiile pot suna in felul urmator: “In 2019 ma las de fumat”, “In 2019 merg regulat la sala de fitness”. Un antreprenor stie, insa, ca obiectivele sale pentru anul urmator trebuie sa fie strans legate inclusiv de businessul sau. Finalul de an este momentul propice in care analizezi progresul desfasurat si faci planificari pentru dezvoltarea pe mai departe a afacerii, asa cum facem si noi la CIEL Romania.

Chiar daca te afli intr-o perioada mai aglomerata, este necesar sa iei o pauza si sa reflectezi, sa trasezi pe hartie ceea ce iti propui sa reusesti pentru afacerea ta in 2019.

Iata mai jos 5 rezolutii de business daca ai o afacere la inceput de drum:

  1. Voi gestiona fluxul de numerar mai eficient

Cand esti la inceput de drum cu business-ul, rotitele mecanismului inca nu s-au pus in miscare, altfel spus poate sa existe o gestionare deficitara a fluxului de numerar. Daca inca nu ai facut-o, pune-ti ca obiectiv automatizarea procesului de facturare, astfel incat gestiunea documentelor contabile sa fie simpla, rapida, fluida, sigura, fara erori.

  1. Imi voi crea o retea de networking mai puternica

Networkingul in business este foarte important pentru a invata din succesul altora, pentru a obtine clienti noi, pentru a-ti promova afacerea. Ceea ce trebuie sa stii este ca networkingul trebuie sa fie un proces planificat si strategic, nu inseamna sa aduni cateva carti de vizita la un eveniment.

Fii generos in a oferi informatia pe care o cunosti, impartaseste recomandari sau sfaturi de afaceri cu cei care nu iti sunt competitori. Tine minte ca cele mai bune conexiuni se bazeaza pe sinceritate si pe puterea de a vedea cum ii poti ajuta pe altii.

  1. Voi invata sa deleg mai mult

Cand ti-ai deschis de curand o afacere, task-urile trecute in agenda par sa nu se mai termine. Sunt foarte multe lucruri de facut, iar orele din zi nu sunt suficiente pentru a le duce pe toate la bun sfarsit. Ai tendinta de a face tu totul, pentru ca simti ca le vei realiza cel mai bine. In acest fel te vei obosi, va aparea stresul, vei pierde echilibrul intre viata personala si cea profesionala.

Prin urmare, invata cat mai mult sa delegi. Este si o modalitate prin care oferi incredere angajatilor tai, prin care chiar ii motivezi, iar tu castigi timp pentru actiunile tale de maxima importanta.

  1. Voi automatiza procesele de lucru

Cu siguranta iti doresti ca afacerea ta sa creasca, sa aiba succes. Trebuie sa stii ca pentru acest lucru un rol important il are tehnologia. Intr-un mediu puternic concurential, tehnologia este cea care te ajuta sa fii rapid, organizat, conectat la informatie, intr-o usoara colaborare cu membrii echipei tale.

Pune cu litere mari in agenda ca obiectiv in 2019, automatizarea fluxurilor de lucru. Vei vedea cum o sa cresti in timp scurt calitatea serviciilor pentru clientii tai.

CIEL ERP este o solutie completa, cu mai multe module care se potriveste perfect cu business-ul tau. Cu ajutorul ei nici tu, nici un membru al echipei tale nu va veti impiedica de sarcini de rutina, repetitive. Fluxurile cheie ale businessului vor fi automate, pentru ca tu sa cunosti cat mai rapid succesul.

  1. Voi acorda atentie comunicarii interne

Comunicarea cu clientii este importanta, dar la fel si cea cu membrii echipei tale. Este esential sa stii ca angajatii tai cunosc noutatile legate de businessul tau, ca sunteti toti conectati la atingerea obiectivelor. Nu vor exista presupuneri, zvonuri, neintelegeri.

O comunicare eficienta inseamna transmiterea mesajului in mod clar, prin canalele potrivite si adaptat publicului (anagajatii tai).

In ciuda numeroaselor taskuri pe care le ai, in 2019 ofera atentie comunicarii cu oamenii tai. Astazi, feedback-ul oferit lor, transparenta, a le cere parerea devin aspecte care conteaza in a-ti pastra oamenii alaturi.

 

Nu uita ca la CIEL Romania gasesti cele mai bune solutii software care sa te ajute sa iti gestionezi cat mai corect afacerea. Echipa noastra iti sta la dispozitie pentru a-ti oferi raspunsuri si solutii la provocarile tale de business.

 

E-mail: ciel@ciel.ro

Telefon: 021 9341


Autor : CIEL Romania