6 modalitati de a ramane motivat la job – CIEL Romania

Ti s-a intamplat si tie sa ai momente in care ai simtit ca nu mai esti motivat la locul de munca? Indiferent de domeniul in care activezi, fie ca esti antreprenor, director financiar, contabil, agent de vanzari sau chiar programator, sigur ai avut si tu astfel de perioade. Factorii sunt multi, de la stres, oboseala, pana la faptul ca te simti frustrat ca ceva nu ti-a iesit bine.

Noi, echipa CIEL Romania, ti-am pregatit sfaturi despre cum sa ramai motivat si fericit la locul de munca si sa ii inspiri si pe colegii tai. Pentru ca da, sharing is caring!

Iata cum poti sa te motivezi la locul de munca

  1. Gandeste-te la impactul muncii tale

Uneori, sa te simti motivat este mai simplu decat crezi. Doar aminteste-ti cati oameni ajuti cu munca ta. Daca simti ca faci viata mai buna si mai usoara cuiva, chiar daca e un strain, atunci este tot ce ai nevoie ca sa fii fericit.

  1. Reaminteste-ti ca este jobul pe care ti l-ai dorit

Chiar si jobul la care ai visat vine la pachet cu partea lui de frustrari, fie ca vorbim despre o modificare legislativa care ti-a dat peste cap planul de lucru, volumul mare de munca sau termenele limita de predare ale unor proiecte. In aceste momente, este de ajutor sa iti amintesti efortul pe care l-ai facut pentru a ajunge pana aici, sa iti mentii calmul si sa fii optimist.

  1. Iesi in afara zonei de confort

Lipsa motivatiei se poate datora si sentimentului ca te simti subutilizat in contextul companiei sau a activitatii tale. Incearca sa gasesti modalitati simple prin care sa incerci lucruri noi, este o solutie care te scoate din starea de rutina. De asemenea, ai putea sa recomanzi acelasi lucru si colegilor tai daca se afla in aceasta situatie. Spre exemplu, faceti schimb, macar pentru o zi, de activitati. Inversati rutina, va fi distractiv si va veti suda relatiile la locul de munca si mai mult.

  1. Fii pozitiv

Se intampla uneori sa ai un volum mare de munca, iar colegii tai se afla in aceeasi situatie, starea voastra de spirit nefiind cea mai buna? Incearca sa fii pozitiv, chiar daca trebuie sa te prefaci un pic, vei observa ca atat tu, cat si cei cu care lucrezi veti deveni mult mai productivi.

  1. Recompenseaza munca ta sau a colegilor tai

Seteaza mici recompense pentru atingerea obiectivelor. In functie de ceea ce incerci sa termini si de motivatia de care ai nevoie, rasfatul poate porni de la lucruri marunte, precum o cana de cafea, ceva dulce sau poti merge pana la a-ti cumpara ceva mai scump.

Fa acest lucru si pentru colegii tai! Daca observi ca acestia si-au terminat sarcinile de lucru in timp record, le poti da mici atentii sau ii poti scoate la pranz.

  1. Spune “Multumesc!”

Acest cuvant are o putere extraordinara de a face bine si de a motiva. Este foarte simplu sa schimbi starea de spirit a cuiva printr-un simplu “Multumesc!”. Daca un coleg te-a ajutat cu un raport sau, pur si simplu, a fost mai implicat in munca lui, ofera-i recunostiinta ta si felicita-l pentru efortul depus.

Ce zici, iti plac propunerile noastre? Speram ca lei vei pune in aplicare si, astfel, vei avea o zi mult mai placuta la birou.

Iar ca rezultatul sa fie complet, dupa o saptamana de munca, un city-break in care sa iti incarci bateriile vizitand locuri frumoase din Europa este tot ce ai nevoie.


Autor : CIEL Romania