Afla mai multe raspunsuri de specialitate la intrebarile tale – Webinar CIEL Romania

Specialistul in fiscalitate, dl Adrian Benta, a raspuns unei alte serii de intrebari primite de la participantii din cadrul Webinarului organizat recent de catre CIEL Romania:

Q: In vederea aplicarii L. 448/2006 modificata prin ordonanta 60/2017 privind protectia persoanelor cu handicap putem angaja un pensionar care are adeverinta de persoana cu handicap permanent si primeste o alocatie pentru persona cu handicap?

A: S- a dublat contributia societatilor care au mai mult de 50 de salariati pt neincadrarea persoanelor cu handicap, deci 4% se plateste la salariul intreg pe economie si nu mai pot fi deduse achizitiile de bunuri de la unitati protejate.

Atata timp cat aceasta persoana are dreptul sa fie angajat atunci corespunde numarului de persoane cu handicap si se diminueaza obligatia contributiei pentru neincadrarea persoanelor cu handicap.

Q: Ce pachet salarial/avantaje pot oferi in conditii fiscale optime pt o societate in anul 2018?

A: Negociati cat mai bine salariul pe care il puteti avea in mana si apoi eventualele avantaje care nu sunt impozabile.

Q: Societatea noastra in calitate de platitoare de impozit pe profit a capitalizat lunar surplusul din reevaluare prin transferul direct in rezultatul reportat. Societatea devine microintreprindere la 01.01.2018. Cum trebuie sa procedeze in continuare cu aceasta politica in calitate de microintreprindere?

A: Va continua aceeasi procedura deoarece reglementarea contabila trebuie sa aiba prioritate in acest caz fiind aplicabila unor reevaluari. Ulterior in momentul in care activul nu mai exista in entitate acest 1175 poate fi distribuit

Q: La timp partial cu salariul de incadrare de 950 lei care este documentul justificativ pe care se poate acorda diferenta de salariu astfel incat salariul net sa nu fie diminuat de transferul asigurarilor sociale?

A: Statul de salarii.


Autor :