Formularul 600 va putea fi depus si online, pe pagina ANAF

ANAF a publicat pe pagina sa un comunicat prin care dorea sa linisteasca contribuabilii referitor la capacitatea institutiei de a procesa toate declaratiile fiscale, atat ale persoanelor juridice cat si ale persoanelor fizice, mai ales in contextul depunerii declaratiei 600.

In comunicat se precizeaza ca ANAF a luat toate masurile organizatorice in vederea asigurarii procesului de depunere a declaratiilor, mai mult, precizeaza ca incepand cu data de 15 ianuarie va fi disponibil pe site-ul lor si pdf-ul inteligent actualizat, astfel incat sa poata fi transmis in format electronic.

Asadar, nu ne ramane decat sa urmarim pe pagina oficiala, aparitia PDF-ului inteligent, actualizat, care va permite transmiterea in format electronic.

“Stabilirea termenului de 31 ianuarie pentru depunerea Formularului 600 are în vedere continuitatea contributivității persoanelor fizice în sistemul de asigurări de pensii și de sănătate. La nivelul ANAF au fost dispuse toate măsurile organizatorice necesare în vederea asigurării realizării procesului de depunere și prelucrare facilă și rapidă a formularului 600.

În acest sens, contribuabilii au la dispoziție și posibilitatea transmiterii acestui formular fără a se deplasa la sediile ANAF […] începând din data de 15 ianuarie 2018, Formularul 600 să poată fi transmis și în format electronic, de pe portalul www.anaf.ro. “


Autor :