5 metode prin care sa reduci cheltuielile in compania ta

reducere cheltuieli
3 septembrie 2020
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Citire: 4 minute
Articole publicate

Sa controlezi costurile trebuie sa devina o prioritate la fel ca cea de a-ti creste veniturile, cu atat mai mult in perioada de criza. De altfel, aparitia pandemiei ne-a aratat tuturor ca anumite schimbari sunt benefice pentru business-uri. In orice caz, daca activitatea afacerii tale poate fi facuta la fel de bine sau chiar mai bine reducand anumite cheltuielile, este momentul sa treci la actiune. Iata ce sa faci mai exact!

Profita de CIEL Black Friday si redu costurile in afacerea ta cu softuri performante la cele mai mici preturi! 65% DISCOUNT. Vezi promotiile la solutii software.

Redu spatiul de lucru

Cum multe joburi nu necesita prezenta fizica a angajatilor la birou, poti implementa munca de acasa. Astfel nu mai este nevoie sa ocupi spatiul actual. Fie ca cedezi o parte din spatiul inchiriat, fie ca iti muti firma intr-un spatiu mai mic, vei reduce costurile considerabil.

Chiar daca nu este posibil sau nu vrei sa elimini munca de la birou, angajatii tai pot lucra prin rotatie la sediul firmei si de acasa.

Externalizeaza anumite servicii

Recrutarea, administrarea de personal, salarizarea, contabilitatea, marketingul, suportul tehnic si relatiile cu clientii sunt servicii care pot fi externalizate, daca nu toate, o parte.

Decizia de externalizarea vine si in functie de specificul business-ului, deoarece anumite departamente, cum ar fi cel de customer support, trebuie sa existe intern pentru a putea gestiona eficient situatiile aparute la clienti. Insa, prin externalizarea serviciilor, care pot fi facute mai bine de specialistii unei firmei, vei reduce considerabil cheltuielile cu salariile pentru angajati.

Renunta la magazinul fizic

Pandemia ne-a dovedit tuturor ca orice poate fi vandut online, nu doar haine si electronice, ci chiar si legume, fructe si mancare gatita. Practic, acum totul poate fi comandat online, nu mai este nevoie sa mergi la piata sau in supermaket. De altfel, si romanii s-au obisnuit sa plasezi comenzi online deoarece este mai comod si economisesc timp.

Astfel, daca ai un magazin fizic il poti transforma rapid intr-o afacere de succes online, reducand in acelasi timp costurile cu inchirierea spatiului si a utilitatilor necesare. Vezi aici toate beneficiile deschiderii unui magazin online.

Automatizeaza anumite activitati

Tehnologia este intotdeauna cea mai rapida si eficienta metoda de a reduce cheltuielile. Automatizand activitati repetitive care consuma foarte mult timp care inseamna bani, nu doar ca va creste exponential productivitatea angajatilor, dar vor fi imbunatatite operatiunile in companie. Astfel, imbunatatind activitatea in companie vei imbunatati si relatia cu furnizorii si clientii, vei vinde mai mult si mai repede, vei fideliza clientii, vei imbunatati imaginea companiei si vei creste veniturile afacerii tale.

Fie ca alegi un soft prin care inlocuiesti o parte din munca manuala, fie ca optezi pentru un ERP complet, vei vedea imbunatatiri in compania ta. Tot datorita softurilor folosite vei avea rapoarte de activitate care te vor ajuta sa iei decizii mai bune pentru afacerea ta, fara sa risti, fara sa pierzi, doar in baza cifrelor. Practic, te bazezi pe ratiune si faci alegeri bune, nu pe intuitie care te poate atrage in capcane. Iar in aceasta perioada incerta ai nevoie de siguranta si stabilitate.

Promoveaza-ti brandul prin metode putin costisitoare

Nu poti sa cresti vanzarile fara promovare targetata, care iti aduc lead-uri calificate si care se transforma in clienti. Insa iti poti promova serviciile sau produsele si prin metode putin costisitoare sau gratuite. Content marketingul (marketing prin continut) este cea mai la indemanan metoda de promovare gratuita prin care poti atrage atentia potentialilor clienti. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi continut relevant pentru ei, adica sa le oferi informatii prin diverse forme, fie scris, fie video, cum ar fi blog, newsletter, ghiduri, webinarii.

O alta modalitate de a promova brandul si de a creste vanzarile este un program de fidelizare a clientilor. Nu doar ca o sa ai clienti constanti si o sursa de venit constanta, insa clientii vor povesti la randul lor prietenilor despre beneficiile pe care le au pentru ca iti folosesc produsele sau serviciile. In plus, poti crea si un program de referral prin care clientii sa aiba diverse beneficii daca iti recomanda brandul altor persoane.

Tine cont de sfaturile de mai sus si vei vedea rezultatele in scurt timp. Nu uita ca activitatea din compania ta poate fi imbunatatita, chiar daca reduci cheltuielile. Important este sa faci alegerile potrivite.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO