5 moduri prin care DIGITALIZAREA schimba lumea afacerilor

21 iunie 2019
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

In cel mai simplu mod, digitalizarea presupune transformarea oricarei informatii din forma analogica in forma digitala. Un exemplu foarte simplu este crearea unui biblioraft electronic care sa contina toate documentele (iesiri, intrari, interne) din cadrul unei companii in locul depozitarii in format hartie.

Cand am introdus Biblioraftul Electronic in CIEL ERP, ne-am dorit sa reducem un timp important care se pierdea inutil la cautarea prin arhivele fizice. Motivul pentru care digitalizarea joaca un rol atat de important in lumea afacerilor este faptul ca face munca mult mai rapida, mai usoara si mai eficienta. Acest fenomen se intampla in toate companiile de astazi, chiar daca unii nu-si dau seama.

Majoritatea companiilor si departamentelor se lupta continuu pentru imbunatatirea eficientei. Aceasta reprezinta, astazi, un element important pentru a te evidentia fata de competitie. Exista o tendinta (de bun augur) in randul companiilor, care implica in mod conventional accesul la instrumente si tehnologii mai eficiente, mai bune, mai actualizate din punct de vedere tehnologic, care sa asigure procese indreptate catre cresterea eficientei si imbunatatirea productivitatii.

Digitalizarea este mai mult decat o schimbare conventionala, ea trebuie sa depaseasca tiparele cu care ne-am obisnuit. Iar cand discutam de tipare, este necesar sa avem in vedere ca procesul de transformare se loveste de foarte multe ori de o rezistenta fantastica in randul organizatiilor. Pentru ca ea implica schimbarea proceselor cu care personalul unei societati s-a obisnuit de-a lungul timpului. Asa ca, schimbarea catre digitalizare presupune, in primul rand, schimbarea mentalitatilor si un proces care sa includa un plan de implementare bine gandit, pas cu pas.

Digitalizarea este despre a face lucrurile intr-un mod diferit si despre a face lucruri diferite, de asemenea. Acest “diferit” iti va asigura atingerea unor obiective strategice in cadrul companiei, cel putin din urmatoarele puncte de vedere:

Utilizarea unor solutii software depasite tehnologic, care nu au mai reusit sa tina pasul cu schimbarile rapide din era digitala, nu fac decat sa te saboteze din punctul de vedere al rezultatului. Chiar daca schimbarea pare a fi infioratoare, ea reprezinta o necesitate. Ai nevoie de sisteme performante, tehnologizate, care sa iti asigure procese sigure, clare si facile. Un astfel de sistem inlocuieste cu succes foarte multe activitati realizate manual si iti asigura siguranta.

Cand am creat CIEL ERP, am avut in vedere 3 lucruri de baza necesare unei afaceri de succes: tranzactiile, predictibilitatea si increderea.

Am automatizat procese care implica tranzactiile astfel incat sa poti castiga timp si sa beneficiezi de o forma de conversie a valorii pe care o oferi clientilor tai intr-o forma de rambursare, ne-am concentrat pentru a-ti oferi o predictibilitate cat mai precisa pentru a-ti putea scala afacerea, scalare ce implica procese si proceduri repetitive si am vrut ca tu sa poti avea incredere deplina asupra intregului sistem, de la manipularea datelor pana la informatiile pe care sa te poti baza atunci cand iei decizii de business.

PriceWaterhouseCoopers si Gartner au facut un studiu din care reiese faptul ca inexistenta digitalizarii in companie, ridica foarte mult costurile. Din studiu au reiesit urmatoarele:

Hai sa vedem 5 moduri prin care DIGITALIZAREA schimba lumea afacerilor:

Inteligenta Artificiala (AI)

Unii spun ca inteligenta artificiala nu va putea strapunge intr-un mod vizibil, procesele companiilor, iar predictiile lor nu par a fi foarte fericite. Dar, realitatea ne arata contrariul acestor predictii. Din ce in ce mai multi detinatori de companii cauta solutii care sa includa AI.

Potrivit cercetarilor efectuate de BCG si MIT Sloan Management Review, trei sferturi dintre directori considera ca AI va permite companiilor lor sa dezvolte noi afaceri. Aproape 85% cred ca AI va permite companiilor lor sa obtina un avantaj competitiv pe piata unde activeaza.

Daca ne uitam in jurul nostru, vom putea observa cu usurinta faptul ca AI a schimbat deja lumea afacerilor. Multe companii o utilizeaza deja in automatizarea activitatilor, analiza datelor, crearea de algoritmi, imbunatatirea comunicarii dintre companie si clientii acesteia sau pentru comunicarea inter-departamentala.

Munca flexibila

Datorita digitalizarii putem alege cum sa lucram si cand sa lucram. Cu toate datele si informatiile stocate pe medii si dispozitive digitale, putem sa le accesam de oriunde. Progresul tehnologic si digitalizarea au facut posibila adaptarea programului de lucru la nevoile personale si la stilul de viata.

Avand in vedere ca multe servicii sunt furnizate cu ajutorul unor instrumente tehnologice, tot mai multe companii se bazeaza pe liber profesionisti si pe lucru de la distanta, deoarece isi pot livra munca prin intermediul internetului si al unor platforme variate. Si uneori mult mai repede decat cei care lucreaza in birou.

Un sistem care sa iti ofere acces de la distanta oricand, prin accesarea unui VPN sau direct in CLOUD, poate fi solutia perfecta pentru a te bucura de flexibilitate.

Inovatia

Inovatia aduce cu ea dezvoltare continua. Elimina plafonarea companiei. Iti asigura avantaje competitive, iti asigura vizibilitate, ajuta la crearea brandului. Digitalizarea nu se refera doar la “transformarea hartiei intr-o arhiva electronica” ci si la gasirea unor noi modalitati de dezvoltare a acestora.

Inovatia in tehnologie ajuta companiile sa vina cu idei noi, sa ajunga la o audienta mai larga, sa utilizeze instrumente speciale pentru organizarea si gestionarea muncii, dar, mai presus de toate, sa creeze un produs mai bun, care sa ii faca pe clienti fericiti, satisfacuti si sa-si imbunatateasca viata de zi cu zi.

Noi modele de afaceri

Multe dintre modele noi de afaceri au la baza digitalizarea. Cu toate informatiile si instrumentele disponibile online, companiile pot crea modele de afaceri adaptate nevoilor proprii. Isi pot imbunatati strategiile vechi cu noi idei, pot angrena noi resurse in planurile lor, pot construi ceva distinct, complet diferit si inovator.

Acest lucru joaca un rol important in furnizarea unui produs perfect si nu a fost disponibil inainte de epoca digitalizarii.

Comunicarea

Peste tot auzim de comunicare. Si asta pentru ca ea reprezinta cel mai important aspect in vietile noastre. Fara comunicare nu putem discuta de afaceri. Fara o comunicare corespunzatoare, o afacere nu poate prospera si dezvolta produsul potrivit. Lipsa transferului corect de informatii duce la neintelegeri, conflicte si nu in ultimul rand, la blocaje.

Din fericire, exista multe instrumente si canale prin care o afacere poate comunica atat cu angajatii, cat si cu clientii. De exemplu, transmiterea documentelor catre clienti, in cadrul CIEL ERP, are loc direct in momentul in care emiti o factura. Fara alte interventii.

Mai mult, exista si alte „instrumente” care permit comunicarea si schimbul de idei, cum ar fi grupurile de Facebook (CIEL Solutii), site-uri web (ciel.ro), conferinte, sesiuni de informare (Cafeneaua CIEL). Toate acestea sunt posibile datorita digitalizarii!

Lumea afacerilor fara digitalizare chiar ar fi plictisitoare. Digitalizarea, datorita progresului tehnologic, face posibil ca lumea afacerilor sa dezvolte si sa creeze noi oportunitati pentru companii, antreprenori si liber profesionisti. Va recomandam sa profitati din plin de marile posibilitati pe care aceasta ni le ofera, mai ales cand este vorba de dezvoltarea propriului business.

Fii istet! Alege solutii performante si digitalizate!

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO