5 PLANTE POTRIVITE PENTRU BIROU – CIEL ROMANIA

11 ianuarie 2019
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Cine a fost in vizita la sediul CIEL Romania, a vazut ca iubim florile si ca incercam sa avem plante in toate birourile.

Asa cum iti spuneam anterior, prezenta plantelor la birou este extrem de importanta, pentru ca aici iti petreci o treime din zi si, implicit, mediul ambiant este un lucru foarte important pentru tine. Plantele inseamna viata, de aceea este important sa te bucuri de ele in orice moment. Printre beneficii, putem enumera faptul ca ne ofera aer proaspat, ne protejeaza de stres, cresc productivitatea.

Daca aveai retineri sa iti decorezi biroul cu plante, pentru ca nu este suficienta lumina, sau este doar aer conditionat, avem o veste buna: exista mai multe soiuri de plante perfecte pentru acest mediu – iata cateva propuneri:

sursa: https://www.lovethegarden.com

CALATHEA este o planta foarte simplu de ingrijit si nu necesita udari foarte dese. Denumita si „planta care se roaga” pentru ca seara isi ridica frunzele iar dimineata si le lasa in jos, are un ritm moderat de crestere si se multumeste cu o camera moderat luminata. Calathea Lancifolia trebuie tratata cu fertilizant o data la doua saptamani, de primavara devreme si pana toamna tarziu, dar nu iarna.

sursa: https://fineartamerica.com

DRACAENA MARGINATA COLORAMA impresioneaza prin coloritul intens al frunzelor. Fata de Dracaena Marginata, care este planta clasica de apartament, varietatea Colorama se distinge prin marginile roz-rosii ale frunzelor. Ca si sfaturi de ingrijire, prefera un loc luminos ferit de bataia directa a soarelui si de curentii de aer. Udare: a se evita apa in farfurie – planta sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta.

sursa: https://succulentplantcare.com/

CRASSULA OVATA este o planta de interior, suculenta, care se multumeste cu mai putin decat restul suculentelor. Datorita formei sale de copac in miniatura, cu frunze carnoase, de un verde aprins, este denumita popular Arborele de Jad. In multe culturi este numita si „Copacul cu bani”, pentru ca ar atrage bunastarea materiala in casa celor ce o detin – unii oameni chiar pun un ban la radacina plantei. Udarea se face in cantitati moderate, doar atunci cand pamantul este uscat putin la suprafata. Vara se uda o data pe saptamana, iar iarna la doua saptamani. Trebuie sa ai in vedere faptul ca excesul de apa poate duce la ofilirea plantei.

sursa: https://www.florariatrias.ro

BAMBUSUL este considerat aducator de noroc, pentru ca in el se regasesc toate cele cinci elemente Feng Shui: Lemn, Pamant, Apa, Foc, Metal.  De asemenea, Bambusul purifica aerul, curatandu-l de impuritati. Se amplaseaza intr-un loc cat mai luminos, dar trebuie ferit de bataia directa a soarelui. Se poate mentine intr-un vas cu putina apa sau planta intr-un amestec de pamant cu nisisp.

sursa: https://ro.pinterest.com

YUCCA provine din America de Nord si Centrala, dar se gaseste si in India. Indienii idolatrizeaza aceasta planta datorita efectelor sale uimitoare, denumind-o „arborele vietii”. Yucca a devenit populara ca planta de apartament in anii ’60, mutata in ghiveci. Este o planta nepretentioasa, ce prefera un  loc luminos ferit de bataia directa a soarelui. Fiind o planta desertica, se uda la 5-7 zile cu apa foarte putina; se recomanda ca, o data pe luna, udarea sa se faca din abundenta, dupa care se lasa 8-10 zile fara apa. Se poate pulveriza usor pe frunze cu apa statuta.

Daca vrei ca aceste plantele verzi sa ramana sanatoase si frumoase, trebuie sa le acorzi un pic de dragoste si ingrijire. Cu ajutorul fertilizantilor pentru plante verzi, vei  asigura un conținut echilibrat de nutrienti, ce stimuleaza echilibrul natural face plantele mai sanatoase si mai puternice.

Alege-ti planta favorita, din gama celor rezistente in birouri, fie ele si cu aer conditionat: https://www.florariatrias.ro/eticheta-produs/birouri-cu-aer-conditionat/.

sursa: http://kilehouse.com

 

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO