Granturi IMM-uri pentru capital de lucru: tot ce trebuie sa stii daca vrei fonduri nerambursabile

22 octombrie 2020
editor

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) pot aplica pentru granturi de capital de lucru in valoare de pana la 150.000 euro, intre 22 si 28 octombrie 2020, cu posibilitate de prelungire a termenului. Asa ca, daca esti antreprenor si firma ta a fost afectata de pandemie, poti beneficiaza de sprijinul oferit de stat. Fondurile sunt nerambursabile.

In acelasi timp, beneficiaza si de un soft GRATUIT de facturare. Afla cum te ajuta.

Unde te inscrii pentru a beneficia de granturi pentru capital de lucru

Aici gasesti formularul online

Cei care doresc sa beneficieze de granturi pentru capital de lucru trebuie sa completeze formularul disponibil la link-ul granturi.imm.gov.ro. Acesta va fi disponibil pana miercuri, 28 octombrie 2020, ora 20.00. Totusi, este posibil sa fie prelungita perioada de inscriere pana la epuizarea bugetului, conform Ministerului Economiei.

Iata etapele pentru inscrierea online

Cati bani ofera statul pentru firmele care aplica pentru granturile pentru IMM-uri

Statul pune la bataie 350 de milioane de euro pentru IMM-urile interesate de granturi pentru capital de lucru, in masura numarul 2 din Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020.

Banii sunt distribuiti in functie de cifra de afaceri pe 2019, astfel:

Important! Pentru a beneficia de granturile din partea statului, trebuie ca fiecare firma sa participe cu minimum 15% din valoarea grantului solicitat.

Lista cheltuielilor pentru care sunt acordate granturile

Banii sunt acordati, dar nu pentru orice. Iata pentru ce primesti granturi de la stat:

Granturi pentru capital de lucru: care IMM-uri sunt eligibile

Poti beneficia de granturi de capital de lucru daca firma ta activeaza in domenii ca: restaurante, hoteluri, cafenele, industria alimentara si alte activitati asimilate acesteia, servicii din domeniul transporturilor, agentiilor de turism, editurilor/librariilor/bibliotecilor, industriilor creative, precum si al organizarilor de evenimente.

Important! Granturile se acorda doar daca activitatea curenta a firmei tale a fost afectata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 sau a fost blocata sau redusa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta si/sau pe perioada starii de alerta.

Conditii pentru acordarea granturilor

IMM-urile pot obtine granturi pentru capital de lucru daca indeplinesc urmatoarele conditii:

Important! Ce trebuie sa faca firmele care nu au angajati

Firmele care nu au angajati, prin urmare, nici cont in REVISAL, vor incarca o declaratie in format PDF privind imposibilitatea incarcarii extrasului REVISAL.

Declaratia nu are un model predefinit si este semnata olograf de catre reprezentantul legal.

Nu mai amana!

Conform Ministerului Economiei, in primele 10 minute de la deschiderea inscrierilor, s-au inscris 7.000 de firme pentru a beneficia de granturile de stat. Bineinteles, pentru a fi eligibile trebuie sa indeplineasca conditiile de mai sus. In orice caz, nu amana inscrierea pentru ca acordarea granturilor se face dupa principiul „primul venit, primul servit”.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO