Initierea unei afaceri: ce greseli sa NU faci atunci cand incepi o afacere si cum sa ajungi de la idee la business

initierea unei afaceri
14 octombrie 2021
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Initierea unei afaceri reprezinta cel mai important pas atunci cand decizi sa alegi calea antreprenoriatului. Desi initierea si derularea unui business sunt cele mai grele etape comparativ cu alegerea ideilor si sustinerea unei afaceri ce deja are capacitatea de a rula singura, acestea sunt si etapele pe care toti antreprenorii le numesc esentiale in dezvoltarea lor. 

Motivele pentru a avea propriul business variaza de la antreprenor la antreprenor: anumite persoane isi doresc libertatea de a alege in ce sa investeasca si cum sa investeasca propriul timp pentru a obtine bani, altii sunt manati de castiguri financiare, in timp ce altii sunt manati de o idee pe care o iubesc si pe care vor sa o vada transformata in realitate. Daca vrei sa afli mai multe despre initierea si dezvoltarea unei afaceri, acest articol poate sa te ajute atunci cand pornesti pe drumul antreprenoriatului.

1. Cum sa initiezi o afacere: primii pasi

 Pentru a porni o afacere ai nevoie in primul rand de o idee care sa fie fezabila si sa iti poata aduce profit. Poate parea dificil intr-o lume impanzita de business-uri, de la produse si servicii, care mai de care mai sofisticate si originale. De preferat este sa alegi un domeniu in care ai deja expertiza, dar daca alegi totusi o arie in care nu ai mai lucrat pana acum, trebuie sa ai disponibilitatea de a invata constant. Iata care sunt cei mai importanti pasi atunci cand doresti sa initiezi o afacere:

2. Inceperea unei afaceri: ce greseli sa NU faci

Atunci cand decizi sa devii antreprenor, nu uita ca factorii de risc si de succes in initierea unei afaceri sunt reali si trebuie luati in considerare. Daca iti doresti sa eviti greselile de start, am pregatit pentru tine o lista cu ce anume sa eviti atunci cand pornesti o afacere:

3. Initierea unei afaceri noi: planul de business

 Ce ar trebui sa contina o schita preliminara a unui plan de business? Iata elementele de baza pentru conturarea unui plan de afaceri corect:

4. Initierea unei afaceri: avantajele si dezavantajele antreprenoriatului

 Avantajele si dezavantajele antreprenoriatului depind de la un model de afacere la altul, dar satisfactiile aduse de propriul business depasesc dezavantajele:

Avantaje principale

Dezavantaje principale

5. Cum sa initiezi o afacere: idei de business de start

  Daca ai nevoie de putina inspiratie, pentru final am pregatit pentru tine exemple in initierea si derularea unei afaceri de start, mai exact o lista cu idei de business pentru inceput:

 Initierea unei afaceri nu va insemna un drum lin si drept, insa satisfactiile pe care le vei obtine vor face ca drumul pana acolo sa merite cu varf si indesat. Este important sa nu te grabesti, sa alegi un domeniu care iti place, sa intocmesti un plan de afaceri bine pus la punct si sa ceri intotdeauna ajutorul atunci cand este nevoie. Astfel, vei reusi sa iti transformi ideea intr-un business, pe care il vei putea creste exact asa cum vrei tu, in directiile dorite de tine si in modul pe care il consideri cel mai potrivit.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO