Munca in echipa – Avantaje si sfaturi utile pentru manageri

21 iunie 2019
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Cariera oricarui manager este in stransa legatura cu modul in care construieste echipa si lucreaza cu ea. A fi lider inseamna implicit si abilitatea de a lucra in echipa.

Cu siguranta putem afirma ca munca in echipa reprezinta o provocare in sine. Este nevoie ca persoanele sa comunice eficient, sa rezolve conflictele, sa lase la o parte orgoliile si, mai presus de toate, sa se angajeze in fata celorlalti la indeplininirea unui scop comun.

Cum functioneaza munca in echipa?

Munca in echipa se desfasoara in mod natural atunci cand:

 1. toata lumea din echipa stie ce are de facut;
 2. membrii echipei au abilitatile si capacitatea de a-si indeplini task-urile;
 3. nu apar obstacole in desfasurarea muncii lor;
 4. persoanele sunt dispuse sa colaboreze.

Ce avantaje ofera munca in echipa?

“Lucrurile marete din business nu sunt niciodata facute de o singura persoana; ele sunt realizate de o echipa de oameni” – Steve Jobs

Un proverb romanesc foarte cunoscut spune: “Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste”. Dar intrebarea care se pune este ce beneficii aduce munca in echipa in mediul de business? Iata mai jos prezentate avantajele:

 Sfaturi utile cand conduci o echipa

Asadar, echipele pot face mai mult decat o singura persoana, au idei diferite, resurse si reusesc sa creasca potentialul unui lider. Care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand conduci o echipa?

Momentul in care membrii echipei se cunosc si afla ca vor lucra impreuna este plin de entuziasm, optimism si nerabdare. Pe masura ce procesul de lucru incepe sa se desfasoare apar si provocarile, insa rolurile se sedimenteaza, echipa incepe sa lucreze eficient si nu in ultimul rand, rezultatele si performanta sa se faca prezente.

Intelegerea obiectivelor, un mediu confortabil, o comunicare deschisa, incurajarea inovatiei, aprecierea rezultatelor, toate acestea influenteaza eficienta echipei, la care se adauga si folosirea tehnologiei – softurile adecvate, precum CIEL ERP, sprijinul tau de nadejde de la birou.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
 • Peste 50 000 de utilizatori;
 • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
 • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
 • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
 • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
 • Cel mai complex portofoliu de servicii;
 • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO