Nu mai amana! De ce este momentul potrivit sa-ti muti magazinul in online

magazin online
21 august 2020
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Citire: 4 minute
Articole publicate

Nu exista moment mai potrivit decat acum pentru a renunta la magazinul fizic si a-l muta in online. Si grabeste-te pentru ca in acest timp pierzi oportunitati pe care nu le poti descoperi printr-o afacere la strada. Beneficiile sunt mai multe, iar posibilitatea de a-ti creste afacerea si de a-ti face brandul cunoscut sunt nelimitate. Iata despre ce vorbim mai exact:

Romanii s-au obisnuit sa cumpere online

Pandemia si lunile din izolare au schimbat foarte mult comportamentul de consum al romanilor. Astfel, si proprietarii de afaceri, si consumatorii si-au dat seama ca este mult mai simplu sa comande online, inclusiv fructe si legume, decat sa piarda timpul prin magazine.

Practic, acum orice poate fi vandut online, inclusiv legaturi de patrunjel. Important este sa iti promovezi produsele. Fiind totul la doar cateva click-uri distanta, nu este mai este nevoie sa se deplaseze la magazine de specialitate aflate departe de casa. Din acest motiv, vor castiga magazinele care sunt online. In plus, trendul de a plasa comanda online este in crestere, asa ca ai toate motivele sa iti deschizi un e-shop.

Scapi de o parte din cheltuieli

Renuntand la magazinul fizic nu mai trebuie sa platesti chirie, care poate fi destul de costisitoare, mai ales pentru zone centrale. Totodata, poti reduce cheltuielile cu salarii, avand nevoie de angajati doar pentru depozit. Bineinteles, costurile depind si de marimea afacerii tale.

Magazinul online devine cunoscut mult mai repede

In online sunt posibilitati infinite de promovare. Daca ai un magazin fizic si nici nu ai un site de prezentare, este greu sa iti promovezi afacerea. Iar daca tot faci site de prezentare, de ce sa nu introduci si posibilitatea de comanda. Iar facut acest lucru, de ce s-ar mai justifica magazinul fizic?!

Este evident ca sa ai un magazin online este mult mai avantajos decat unul fizic, mai ales daca nu detii o afacere de tip franciza al unui brand cunoscut.

Prin promovare online nu doar ca ajungi mai repede la o plaja larga de clienti, dar poti targeta si retargeta consumatorii dupa criterii specifice, putand fi convertiti repede in clienti. De asemenea, fidelizarea lor poate fi facuta sub diverse forme si mult mai repede.

Vinzi mai mult si oricand

In online, cresc sansele de a avea vanzari mari mari tocmai pentru ca vei face reclame targetate, vei trimite mesaje personalizate, te vei promova mai mult in definitiv. In plus, faptul ca un magazin online este „deschis” permanent, utilizatorii pot comanda oricand, ceea ce este un avantaj fata de un magazin fizic, cu program fix.

In plus, pe langa promovare eficienta, poti impulsiona vanzarile prin decizii la rece luate in functie de evolutia vanzarilor si categoriile de produse care se vand cel mai bine. Ai acces la astfel de rapoarte folosind un soft de ecommerce cu gestiune inclusa, care te ajuta sa iti cresti afacerea. In plus, stii in timp real ce stoc ai pentru a avea mereu pregatite produsele cautate de clienti.

Poti gestiona afacerea de oriunde

Daca clientii comanda de oriunde, de ce tu, ca proprietar, sa nu lucrezi de oriunde?! Cu un business online ai biroul unde vrei tu, acasa sau pe o plaja. Nici pe la depozit nu trebuie sa treci pentru ca vezi tot ce misca in firma ta prin softul de gestiune amintit. Mai exact, vezi oricand ce si cate produse intra si ies din stoc, dar si evolutia vanzarilor pentru a putea face estimari realiste in business si a lua decizii pe baza cifrelor. Adica mergi la sigur.

Tu cand iti dezvolti afacerea? Pariaza pe magazinul online si vei vedea rezultatele in scurt timp.

, ,
Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO