PFA sau Intreprindere Individuala? – Sfaturi CIEL Romania

4 ianuarie 2019
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Planuiesti sa incepi o noua afacere si nu stii ce sa alegi intre Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere Individuala? Noi, cei de la CIEL Romania, suntem alaturi de tine si ti-am pregatit mai jos detalii despre ambele tipuri de entitati juridice.

Daca iti pui intrebarea care este diferenta intre Persoana Fizica Autorizata (PFA) si Intreprindere Individuala (II), trebuie sa stii ca ambele iti permit sa ai angajati, diferenta este data de numarul acestora. In cazul PFA-ului poti avea maxim 3 persoane, iar daca optezi pentru intreprindere individuala poti sa ai pana la 8 salariati.

Persoana Fizica Autorizata si Intreprinderea Individuala sunt reglementate de Ordonanta de Urgenta OUG 44 din 16 aprilie 2018 si amandoua reprezinta doua tipuri populare de entitati juridice folosite de antreprenori, alaturi de SRL si SRL-D (societate cu raspundere limitata – debutant).

Afla din randurile de mai jos detaliile legate de cele doua tipuri de firme, PFA si intreprindere individuala, astfel incat sa iei o decizie in cunostinta de cauza.

Deosebiri intre PFA si Intreprindere Individuala

Persoana Fizica Autorizata (PFA)

Intreprindere Individuala (II)

Nota: Exista o propunere legislativa cu privire la limita de angajati pe care un PFA, respectiv o intreprindere individuala ar putea sa o aiba in viitor. Se doreste ca un PFA sa poata avea 5 angajati, iar intreprinderea individuala pana la maxim 15 oameni. A se tine cont ca este necesara dovada pregatirii profesionale pentru fiecare cod CAEN ales.

Asemanari intre PFA si Intreprindere Individuala

PFA si Intreprindere Individuala

Fie ca este vorba de Persoana Fizica Autorizata (PFA) sau II (Intreprindere Individuala), in ambele cazuri vei tine cont de doua etape principale:

  1. infiintarea firmei la Registrul Comertului (rol important il au denumirea si sediul social)
  2. Inregistrarea Fiscala la ANAF

Prin respectarea pasilor aferenti te vei bucura mai repede decat crezi de infiintarea primei tale firme. Tine cont ca CIEL iti pune la dispozitie pachetul CIEL Solutia pentru Afaceri Noi, care este bogat in functionalitati si, mai ales, cu costuri mici care sa nu iti afecteze bugetele.

Tel: 021 201 53 20

E-mail: contact@ciel.ro

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO