Planificarea productiei: cum reduci costurile si cum tii o evidenta clara a consumului de materie prima

planificarea productiei
27 august 2021
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Indiferent ce produci – alimente, bauturi, produse cosmetice sau produse semifabricate pentru constructii – este important sa produci eficient, reducand costurile, dar pastrand standardul de calitate dorit. De aceea, o planificare buna a productiei este in avantajul afaceriile tale: te ajuta sa produci eficient produsele necesare, sa stii ce cantitati de ingrediente/materii prime consumi si ce costuri ai pe intreaga productie. Cum faci asta? Simplu, cu un soft de productie, dedicat industriei in care lucrezi, alimentara sau industriala.

Avantajele planificarii productiei intr-un soft

Planificarea si organizarea productiei poate fi facuta foarte usor, fara batai de cap, daca folosesti un program eficient. Un soft cu functionalitati si dotarile necesare te ajuta sa coordonezi procesul de productie fara erori, sa realizezi produsele dorite si, in acelasi timp, sa ai o viziune de ansamblu asupra intregului plan de productie.

Definesti retete

Datorita retetarului, poti sa stabilesti cantitatile de consum pe materii prime. Dar nu acesta este avantajul major, ci faptul ca poti sa vezi in timp real consumul real de cantitati de ingrediente pentru produsele pe care vrei sa le realizezi. Astfel, prin definirea de retete in softul de productiei, beneficiezi de urmatorul avantaj extrem de util.

Crearea unui retete in softul de productie

Vezi diferenta dintre cantitati

Mai exact, prin retete, unde stabilesti cantitatea de ingrediente necesare pentru un produs finit, vei avea posibilitatea sa vezi cat ai consumat din cantitatile introduse in ordinul de productie. Adica stii cat consumi in realitate pentru un produs din cantitatea de materie prima disponibila.

Ai o evidenta clara a stocurilor

Nu trebuie sa iti faci griji, vezi in timp real ce materii prime mai ai pe stoc pentru comenzile de productie. Astfel, stii din timp ce cantitati de ingrediente sau materie prima sa cumperi pentru a onora comenzile primite.

Preiei comenzile direct in productie

Pentru o eficienta maxima in procesul de productie, poti sa preiei automat comenzile, venite de la clienti sau furnizorii cu care colaborezi, direct in ordinul de productie. Nu-i asa ca totul pare si mai usor?

Estimezi corect costurile productiei viitoare

Datorita posibilitatii de a face antecalcule, pot sa vezi in avans cat te-ar putea costa sa produci un anumit numar de produse. Deci astfel faci estimari concrete pe cheltuieli de materie prima pentru realizarea produselor.

Vezi taxele pe productie

Vrei sa stii cat platesti la stat pentru ceea ce produci. Asa ca ai un raport cu taxele pe produsele pe care le realizezi, daca alegi softul de productie potrivit.

Ai rapoarte de management

Predictibilitatea in afaceri este o necesitate, pe care acum o obtii usor prin rapoarte de management privind productia. Mai exact, vezi exact consumul si costurile pentru realizarea produselor finite, vezi productia realizata si vezi diferentele dintre cantitatile din retete si cele consumate pentru produsele realizate.

TOP beneficii in afacerea ta prin planificarea productiei

Tu ce faci pentru a eficientiza productia?

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO