Rolul tehnologiei informationale in activitatea profesionala – folosirea inteligentei artificiale in afaceri

rolul tehnologiei informationale
11 octombrie 2021
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Ce ne-am face astazi daca tehnologia ar disparea – fie ca e cea industriala, fie ca e digitalizare, fie ca e Internetul? Numai gandidu-ne la aceasta intrebare sesizam imediat cat de valoroasa este tehnologia si ce imbunatatiri majore are la nivel individual uman, la nivelul firmelor si la nivel de societate, dar si asupra tuturor acestora interconectate.

Indiferent de nivelul ei, tehnologia a avut intotdeauna un impact major asupra activitatilor din firme, activitatilor industriale si a schimbat modul in care lucram si producem bunuri. Astfel, nu doar productia industriala, dar si activitatea profesionala simpla de birou au cunoscut o dezvoltare impresionanta datorita imbunatatirii tehnologiei si aparitiei metodelor de digitalizare moderne.

Tehnologia informatiilor este strans legata de orice activitate economica, in special, inteligenta artificiala constituind o adevarata piatra de temelie pentru o lume viitoare mai buna. Digitalizarea intregului lant economic a dus la o scadere accentuata a costurilor si, implicit, la obtinerea unor venituri superioare. 

In articolul de mai jos vei afla ce rol are tehnologia informationala in dezvoltarea afacerilor prezente si care sunt domeniile din business care pot beneficia cel mai mult de avansurile tehnologiei in acest domeniu.

1. Rolul tehnologiei informationale in dezvoltarea afacerilor

Tehnologia informatiei are deja o istorie indelungata, de aproape 100 de ani, dar abia in secolul al XXI-lea a patruns masiv in domeniul afacerilor, concomitent cu micsorarea dispozitivelor, cu dezvoltarea softurilor specializate si cu scaderea investitiilor necesare pentru implementarea ei. 

In ultimii ani inteligenta artificiala, asa-zisul Internet al lucrurilor (Internet of Things – IoT) si analiza unor cantitati imense de date (Big Data and Analytics) au reusit sa eficientizeze diversele afaceri pana la un nivel de necrezut pana acum. Practic, prin intermediul unor softuri specializate de tip ERP (Enterprise Resource Planning) un administrator de afacere poate automatiza numeroase activitati mari consumatoare de timp, cum ar fi cele de contabilitate, resurse umane, stocuri sau contracte. 

Prin utilizarea unei astfel de suite de programe se poate renunta la munca umana a numerosi angajati, avandu-se in acelasi timp si siguranta realizarii in perfecta ordine, fara greseala, a tuturor documentelor. Oamenii de afaceri care aleg sa utilizeze tehnologia informatiilor in afacerile lor se pot bucura de unele avantaje ce ar putea sa aduca succesul:

2. Rolul tehnologiei in afaceri

In privinta activitatilor de business sistemele informatice se axeaza pe patru directii principale de actiune. Aceste directii nu sunt, insa, separate, ci sunt privite ca un tot unitar, managerul avand intotdeauna o privire de ansamblu asupra intregii afaceri. Prin integrarea activitatilor de business intr-un singur sistem informatic, posibilitatile de eroare sunt mult reduse, iar deciziile au sanse mari de reusita economica. 

Cele patru activitati de business care se pot bucura de sprijinul tehnologiei informatiei sunt:

In concluzie, tehnologia informatiilor nu trebuie neglijata in domeniul afacerilor deoarece utilizarea ei este o garantie a succesului si o posibilitate de a concura cu marile firme multinationale, care folosesc abundent aceasta solutie. 

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO