SEO 2019: Cum sa ne pozitionam in primele cautari Google – Ghid CIEL Romania

10 septembrie 2019
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Orice antreprenor stie ca trebuie sa acorde o importanta sporita promovarii online a business-ului. In momentul de fata, o strategie SEO bine pusa la punct este mai importanta ca niciodata.

Cheia construirii si mentinerii unui trafic organic pe site-ul tau este cunoasterea tool-urilor de ranking pe care le poti folosi. In ziua de azi, exista nenumarare unelte, iar alegerea celor mai bune poate fi o adevarata provocare. De la research pe cuvinte cheie si analiza pentru link building, pana la masurarea traficului, fiecare dintre aceste procese sunt esentiale pentru a fi pozitionat cat mai sus pe paginile de cautare, prin urmare pentru a fi cat mai vizibil in fata publicului tinta.

In urmatoarele paragrafe, vom vorbi despre cateva unelte de ranking Google care te vor ajuta sa planifici si sa pui in aplicare o strategie de optimizare SEO.

Research pe cuvinte cheie

Cuvintele cheie reprezinta baza oricarei campanii SEO. Indiferent de domeniul afacerii tale, este esential sa-ti cunosti targetul, ceea ce inseamna sa stii ce cuvinte sau fraze cauta potentialii tai clienti pe motoarele de cautare. Poti afla termenii de cautare folositi de publicul tau tinta folosind tool-uri de analiza ale cuvintelor cheie.

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner este, probabil, cel mai cunoscut tool din aceasta categorie. Este complet gratuit, insa pentru a-l putea folosi vei avea nevoie de un cont de Google AdWords, care este foarte simplu de creat. Cu ajutorul acestei unelte, vei putea descoperi cuvinte cheie si analiza performanta lor.

Referitor la descoperirea cuvintelor cheie, tot ce trebuie sa faci este sa introduci cativa termeni relevanti pentru industria afacerii tale si vei primi o lista de cuvinte cheie des folosite, numarul de cautari lunare si costul per click (CPC). In legatura cu performanta, vei putea vedea costul, numarul impresiilor si al click-urilor din ultimele 30 de zile ale campaniilor create pe baza unui anumit cuvant cheie.

SEMrush

Un alt tool extrem de popular, SEMrush iti da ocazia sa urmaresti si sa compari traficul platit, cel organic, cel provenit din social media si, bineinteles, cel de pe desktop si cel de pe dispozitivele mobile. Mai mult, poti sa faci auditul siteului, in cadrul caruia poti analiza calitatea si cantitatea backlink-urilor.

Desigur, programul ofera si functionalitatea de analiza a cuvintelor cheie. Pentru a face research-ul, trebuie sa introduci un cuvant sau o fraza relevanta din industrie, iar tool-ul va afisa volumul de cautare, dificultatea, potenitalul si companiile competitoare care folosesc deja termenul respectiv. SEMrush iti recomanda si alte cuvinte cheie potrivite campaniei tale, ajutandu-te, astfel sa-ti construiesti strategia.

Analiza pentru link building

O alta componenta importanta este optimizarea off-page a site-ului. Asta inseamna atragerea de link-uri de la alte site-uri cu autoritate crescuta din domeniul afacerii tale. Cu cat mai multe backlink-uri, cu atat mai mari sunt sansele de a-l convinge pe Google ca site-ul tau are autoritate si este specializat in industria respectiva. Vei fi considerat, asadar, o sursa de incredere pe un anumit subiect, ceea ce duce la o pozitionare cat mai buna.

Moz Link Explorer

Moz Link Explorer iti ofera, pe langa posibilitatea de realizare a auditului si a analizei cuvintelor cheie, un tool numit Link Explorer, care identifica problemele din cadrul structurii site-ului. Link Explorer verifica daca Google indexeaza toate linkurile, cum afecteaza backlink-urile scorul domeniului si care este structura de linking a competitorilor.

Sursa: https://pixabay.com/photos/mac-freelancer-macintosh-macbook-459196/

Masurarea traficului

Masurarea traficului organic este singura cale de a afla daca strategia ta de optimizare SEO functioneaza.

Google Search Console

Google Search Console este un tool perfect pentru a afla daca eforturile tale de optimizare SEO dau rezultate. Informatia pe care o primesti vine direct de la Google si consta in frecventa cu care site-ul tau apare printre rezultatele cautarilor si cuvintele cheie cele mai performante. Google Search Console iti va arata, de asemenea, rata de click (CTR – clickthrough rate).

Folosirea celor mai bune tool-uri pentru ranking Google te ajuta sa faci research pe cuvinte cheie, analiza pentru link building si auditul site-ului, dar si sa masori traficul si sa analizezi corect competitori.

Pentru a avea rezultate bune, trebuie sa fii in permanenta la curent cu update-urile Google, sa faci modificarile necesare, sa-ti adaptezi strategia si sa masori performanta campaniilor de-a lungul timpului. Nu uita ca unelte precum CIEL Salarii si CIEL ERP iti pot face munca administrativa mai usoara, automatizand task-urile repetitive si iti ofera mai mult timp pentru a te ocupa de strategia SEO.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO