Ciel ERP si Salarii au devenit nextup NextUp ERP si Salarii. Pentru detalii, click aici

Top 10 beneficii ale serviciilor in CLOUD – CIEL Romania

19 iulie 2019
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

De Bogdan Gradinaru, Director Dezvoltare Produse CIEL Romania

Traim in era digitala, cand totul se intampla rapid, iar gestionarea corecta a datelor este o provocare reala pentru toate companiile si este esentiala pentru o buna functionare a afacerilor.

Volum mare de informatii inseamna automat si o necesitate continua de creștere a spatiului de stocare, deci costuri mai mari. O solutie simpla si un cost rezonabil sunt serviciile in cloud.

Cloud-ul ofera posibilitatea de a utiliza o retea de servere de la distanta pentru stocarea, gestionarea si procesarea datelor.

Cloud-ul reprezinta o alternativa la serverul local – on-premise. Tehnologia cloud este considerata ca fiind tehnologia viitorului, deoarece tot mai multe solutii software necesita din ce in ce mai multe resurse a caror acoperire ar implica costuri substantiale, daca s-ar alege ca acestea sa fie acoperite local.

10 beneficii ale tehnologiei cloud

Reduce consistent numarul problemelor operationale

Tehnologia cloud se confrunta cu mult mai putine probleme fata de alte infrastructuri. Deoarece rularea aplicatiilor si interogarea bazelor de date se face pe serverele unor companii gigant, al caror singur scop este sa faca si sa mentina serverele functionale si fara defecte,  optiunea cloud este mult mai sigura decat serverul propriu, local. De fapt, in momentul in care apare o mica eroare (de orice natura), compania care ofera servicii de cloud este deja angrenata in cautarea unei solutii, scazand cu mult timpul de interventie. Sunt situatii in care nici macar nu iti dai seama de acea problema. Daca aceeasi problema ar aparea pe serverul local, probabil ai fi nevoit sa deschizi un incident la IT sau sa apelezi la servicii externalizate pentru retea/infrastructura si exista sansa ca acelora sa le scape anumite probleme ce se agraveaza in timp si care vor necesita timp si bani pentru a fi rezolvate.

CLOUD chiar te ajuta sa economisesti bani

Una dintre cele mai bune parti ale cloud-ului este ca te ajuta sa economisesti bani pe termen lung. Daca nu trebuie sa angajezi o echipa de asistenta tehnica pentru a repara problemele care pot aparea la server, deja poti spune ca ramai cu bani in buzunar.

In plus, cloud-ul este scalabil. Serverele traditionale necesita upgrade-uri costisitoare, care costa mult in avans. Daca afacerea ta nu se extinde la fel de mult cum ai sperat, acestia sunt bani pe care poti spune ca i-ai irosit/blocat. Furnizorii de servicii de tip cloud iti permit sa te extinzi sau sa iti restrangi activitatea fara probleme, atunci cand chiar ai nevoie.

CLOUD-ul necesita mai putin capital

Stii deja ca una dintre cele mai mari provocari ale unui startup este capitalul, care iti este necesar pentru a-ti face modelul de afaceri sa produca si sa iti poti plati angajatii. Costurile serverului traditional pot fi foarte mari, deci solutiile in cloud sunt o alternativa de luat in calcul.

Unul dintre avantajele majore ale cloud-ului este ca necesita mai putine costuri de pornire decat un server local. Platesti pur si simplu pentru spatiul de stocare de care ai nevoie, pe luna.

De asemenea, orice actualizare la versiuni noi se face automat, fara a fi nevoie sa intervii in vreun fel. Nu trebuie sa cheltui bani pentru upgrade-uri hardware fiabile si consumatoare de timp. Vei obtine doar ceea ce ai nevoie, cand ai nevoie.

CLOUD-ul creste colaborarea in cadrul echipei

Potrivit Cloud Security Alliance, 79% dintre companii primesc cereri regulate de la utilizatori de a cumpara mai multe aplicatii in cloud pentru partajare de fisiere, ceea ce inseamna ca pe subiectul colaborare exista cele mai multe cereri, deci cele mai solicitate servicii de cloud.

Aplicatiile in cloud permit echipei sa lucreze in timp real, in paralel, si sa acceseze informatiile de oriunde, la nevoie. Echipa ta poate fi oriunde in lume si poate lucra impreuna.

CLOUD-ul elimina nevoia serverelor fizice

Cloud-ul necesita mai putine servere fizice. Acest lucru permite companiilor sa isi reduca centrele de date (sau sa scape complet de acestea). Mai putine servere inseamna mai putine resurse utilizate. In plus, capacitatea crescuta de a lucra in paralel cu acces in timp real la date elimina nevoia de a plimba fisiere sau hartii in cadrul echipei, economisind bani si, de ce nu, avand un impact important chiar si asupra planetei.

Serverele in CLOUD sunt mereu pornite

Pentru a face economie, uneori apelezi chiar la inchiderea serverelor locale. Cloud-ul este mereu up and running. Oricand, in orice moment, poti accesa aplicatiile din cloud.

CLOUD-ul se implica chiar si in echilibru viata personala – viata profesionala

Daca angajatii tai pot lucra de oriunde si oricand, avand acces la date in mod facil, ei pot sa-ti faca task-urile chiar si de acasa, in timp ce isi petrec si timp cu familia. Pot lucra chiar si din vacanta. Angajatii fericiti transforma mediul de lucru intr-un loc mai bun.

CLOUD-ul are o securitate mai buna

Cloud-ul ofera mai multa securitate decat serverele locale. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la pierderea datelor critice si a aplicatiilor din cauza vreunui dezastru natural sau a unei defectiuni complete a serverului local.

In cloud, furnizorii chiar fac backup/salvari ale datelor pe servere suplimentare la distanta, astfel incat sa se elimine complet riscul de pierdere a datelor. Furnizorii de cloud ofera, de asemenea, mai multe audituri de securitate decat ai face tu, probabil, pe serverul local. Acest lucru face serverul cloud etans, inchis, astfel incat informatiile tale sensibile sa fie tinute sub acoperire.

CLOUD-ul faciliteaza controlul asupra datelor

Controlul datelor este necesar pentru a-ti pastra afacerea sigura. Nu stii niciodata ce se poate intampla daca anumite informatii intra pe maini gresite, chiar daca este vorba doar de un angajat neinstruit.

Cloud-ul iti permite sa alegi cu usurinta ce informatii pot fi editate, vizualizate si partajate intre utilizatori. De asemenea, permite colaborarea in timp real, astfel incat sa nu ajungi sa ai mai multe versiuni pentru aceleasi informatii. Nu exista niciun motiv sa nu simplifici practicile comerciale.

CLOUD este usor de implementat

Desi poate parea complicat, fiind un lucru relativ nou, implementarea este mult mai usoara fata de instalarea unui server local. Necesita doar activitati de implementare la nivel de aplicatie, cum ar fi importul de date istorice, configurarea drepturilor etc.

Concluzie

Avantajele utilizarii serverelor cloud depasesc cu mult dezavantajele serverelor locale. Exista un motiv clar pentru care 85% dintre companii au implementat o strategie multi-cloud inca din 2017.

Provocarile la nivelul cloud-ului au scazut de vreo 2 ani, deci este mai usor ca oricand sa adopti si sa utilizezi solutiile in cloud. Nu astepta! Economiseste timp, bani si resurse utilizand solutiile in cloud!

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre