Cat de importanti sunt liderii intr-o companie? Iti dezvaluie CIEL Romania

Bogdan Gradinaru, Client Division Manager in cadrul CIEL Romania, cu peste 10 ani de experiență în relațiile cu clienți (antreprenori, contabili, etc) din domeniul bancar, public și privat, ne dezvaluie astazi cat de importanti sunt liderii pentru succesul unei afaceri:
“De-a lungul timpului am interactionat cu un numar mare de persoane care au facut parte din echipele pe care le-am coordonat. Mereu am fost focusat pe a creste lideri in sanul acestora, pentru ca mi-a placut dintotdeauna relatia stransa dintre acestia si rezultatele pozitive ale companiei.
Relatia este direct proportionala cu rezultatele, caci ele depind direct de valoarea pe care liderii o aduc in activitatea noastra. Este vorba atat de dezvoltarea unor lideri formali, cat si de dezvoltarea unor lideri informali (intre care pun semnul egal). Si spun dezvoltare pentru ca, personal, consider ca liderii se cresc, nu se nasc.

A fi lider este o responsabilitate si o provocare continua, caci de calitatile tale depind apoi actiunile si comportamentele celor care te urmeaza. Dar, in primul rand, este necesar sa iti asumi acest rol si, mai ales, sa te simti confortabil in el. Una dintre provocarile frecvente este aceea de a-ti crea o obisnuinta sanatoasa in a implica activ oamenii in procese, astfel incat sa nu se simta dati la o parte, daca doresti ca acestia sa realizeze ca prin munca proprie contribuie la succesul general al companiei, dar si la cel personal. Implicarea antreneaza, in acelasi timp, si responsabilitatea individuala / de grup si asumarea actiunilor si a rezultatelor.
Lista calitatilor pe care le-am identificat in timp la liderii numiti sau ne-numiti este variata, diversificata, insa exista cateva calitati extrem de intalnite si, in acelasi timp, importante.

Una din calitatile pe care o consider de baza este curajul, pentru ca acesta imbratiseaza provocarile si deschiderea catre noi oportunitati si stimuleaza creativitatea.
Curajul liderilor genereaza un val general de curaj la nivelul intregii companii, iar acesta se traduce prin flexibilitate, produse noi imbunatatite si adaptate tehnologiilor curente, identificarea de solutii alternative, brainstorming-uri constructive care genereaza o suita de idei valoroase si, nu in ultimul rand, o sete de cunoastere si de cautare continua care asigura stabilitatea unei companii pe piata si dezvoltarea acesteia.

La CIEL Romania mediul de lucru este extrem de dinamic si au loc miscari de placi tectonice frecvent, datorita efervescentei pe care liderii o creeaza, ceea ce ne permite sa ne asumam riscuri si sa actionam cu un nivel ridicat de curaj in a depasi tot soiul de provocari.
Toate acestea ne-au ajutat sa ramanem o echipa consecventa si competenta peste ani, care sa ofere, in primul rand, stabilitate si sprijin tuturor clientilor nostri, astfel incat acestia sa beneficieze de toate parghiile necesare evolutiei business-ului propriu.”

Echipa noastra unita a facut ca produsele CIEL Romania sa fie actualizate in permanenta la timp, in ciuda deselor schimbari legislative de anul acesta. Convinge-te si tu de acest lucru de AICI.


Autor :