Ce este nou in versiunea CIEL Salarii 2.81.4?

 O noua zi, o noua versiune:

  • Am actualizat declaratia 112, cu pdf-ul publicat de ANAF in data de 21.02.2018
  • Am optimizat  nota contabila.

Cateva observatii utile, poate deja cunoscute:

  • Contractele part-time: este posibil sa fie nevoie sa modificati de mana sumele de la contributii. Desi din program se exporta corect, pdf-ul de la Anaf le reconverteste cand le primeste gresit, cu sumele la venitul minim, nu venitul brut. Dupa modificarea manuala, validare pdf, recipisa va avea totusi atentionarile cu care ne-am obisnuit din augut incoace.
  • Tot la contractele part-time, cand venitul in luna nu depaseste salariul minim pe economie:  diferentele dintre  CAS / CASS retinute si cele calculate,  nu apar distinct in declaratie, ci se cumuleaza la total contributia respectiva.
  • Baza indemnizatie somaj: este posibil, in anumite combinatii, sa va dea pdf-ul  eroare la validare pentru ca va lipseste baza de calcul somaj. E validarea aceea, veche, ca nu puteti avea zile lucrate si baza somaj zero. Rezolvare, se pune suma pe linia cu “baza indemnizatie somaj”.

 

Cei care au depus deja declaratia pe versiunea veche de pdf, cea din 15.02.2018, NU trebuie sa o depuna din nou.

Cei care au depus declaratia aseara, dupa publicarea pe site-ul ANAF a pdf-ului,  este posibil sa primeasca recipisa cu eroare.  Ca urmare, faceti actualizare  la versiunea 2.81.4  si redepuneti.

 

 


Autor :