Colaborarea dintre CIEL Romania si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – un nou pas
De Catalina Mocanu, Director Economic CIEL Romania
Pentru aceia dintre voi care ne urmaresc de mai mult timp, stiti deja despre proiectul nostru CIEL EDU prin care noi, cei de la CIEL Romania, punem la dispozitia liceelor si universitatilor cu profil economic aplicatiile noastre in scop educativ. Asa cum va povesteam si in materialele anterioare, acesta este un proiect foarte drag noua si pe care, cu siguranta, il vom duce mai departe an de an.
Cu ceva ani in urma, pornind din acest punct, am inceput parteneriatul cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurest, Facultatea de Management, cu sprijinul doamnei Paula Stoicea, Sef lucrari in cadrul universitatii. Doamna profesor nu numai ca le deschide studentilor apetitul pentru contabilitate (celor care vor, evident), dar ii indruma sa isi gaseasca un drum in viata profesionala, atragand parteneriate cu firme si specialisti, care sa le ofere studentilor sfaturi si idei din experienta lor.
Iata cum vede dna profesor Stoicea aceasta colaborare:
“Sunt cadru didactic in cadrul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, USAMV Bucuresti si predau Contabilitate, Contabilitate si Informatica Manageriala, precum si o disciplina ce vizeaza aspecte antreprenoriale, intitulata Intreprindere Simulata. De peste 10 ani avem alaturi, in cadrul cursurilor si lucrarilor practice, echipa CIEL Romania cu programele de Contabilitate, Gestiune, Productie, Imobilizari si Salarizare, care sunt in permanenta schimbare in ceea ce priveste facilitatea utilizarii si oferirea unor solutii economice complete, inclusiv pentru societatile din agricultura. Acest aspect reprezinta o motivatie solida pentru a defini parteneriatul cu CIEL Romania ca fiind prioritar in dezvoltarea si intarirea abilitatilor practice ale studentilor in domeniul financiar-contabil.
In cadrul CIEL EDU, programul CIEL ACADEMY desfasurat pe parcursul verii, incepe sa devina deja traditie, iar studentii anului III, Inginerie Economica in Agricultura, sunt plini de entuziasm si nelipsiti de fiecare data, completandu-si cunostintele acumulate pe parcursul anului universitar, cu exemple si studii de caz practice, informatii oferite de specialistii CIEL, dar si de reprezentanti ai diferitelor societati si institutii partenere. Putem spune ca programul CIEL Academy este unul din instrumentele cheie care face conexiunea studentilor cu mediul socio-economic, venind in acelasi timp in intampinarea nevoilor si intereselor lor ca viitori absolventi, in ceea ce priveste facilizarea gasirii unui loc de munca.
Multumim CIEL Romania pentru implicare si pentru deschiderea catre aspecte ce tin de formarea studentilor ca viitori specialisti in domeniul financiar-contabil, cu impact deosebit asupra viitorului lor, avand in vedere ca o parte a absolventilor nostri lucreaza in domeniul financiar-contabil (inclusiv in cadrul CIEL Romania), iar o parte sunt antreprenori de succes. Aceste rezultate profesionale sunt confirmarea ferma a misiunii si valorilor afirmate prin acest parteneriat.” – Paula Stoicea
Asa se face ca de ani buni, le-am si pierdut numarul, sustinem cursuri si seminarii la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, studentii de acolo fiind printre cei care se inscriu in numar mare la scoala noastra de vara, CIEL ACADEMY. Anul acesta am mai facut un pas si am raspuns din toata inima si cu tot dragul la invitatia doamnei profesor de a colabora la caietul de practica economica pentru studenti “Intreprindere simulata in agricultura”!
Am incercat sa includem informatii si capitole care sunt necunoscute sau uitate si de catre multi dintre profesionisti, dar care sunt foarte utile in mediul de business din Romania. Caietul va fi baza pe care studentii din anul IV vor lucra pentru intreprinderea simulata in agricultura, proiectul lor de an la contabilitate. Nu, nu va lasati inselati, nu este vorba numai despre contabilitate in cadrul acestui proiect. Studentii invata, ca si la CIEL Academy, despre ce inseamna planul de afacere, despre cum se deschide o societate, despre drepturi si obligatii, despre taxe si impozite, despre negociere si management, despre recrutare si salarizare, arenda si subventii etc.
La final de an, in urma practicii facute pe baza acestui caiet, toti studentii vor fi cu un pas mai aproape de a deveni profesionistii de maine, oamenii de care mediul de afaceri are nevoie. Noi suntem aici, sa ii sustinem si inspiram!