Cum alegi un program de facturare online integrat cu e-Factura
Facturarea este o parte esențială a conducerii unei afaceri, iar în anul 2024 când e-factura a devenit obligatorie pentru orice firmă, să nu faci pact cu tehnologia înseamnă moartea afacerii. Cu toate acestea, sarcina poate fi consumatoare de timp, mai ales cu personal limitat. Automatizarea facturilor accelerează gestionarea, primirea și urmărirea plăților. Alege cel mai bun program de facturare pornind de la înțelegerea aspectelor importante pe care le găsești în acest articol.
Orice firmă poate procesa, primi și urmări plățile mai rapid prin eficientizarea fluxului de lucru. În plus, odată cu obligativitatea e-Factura, simplifici munca foarte mult deoarece cu un program de facturare transmiți dintr-un click facturile către SPV, în deplină siguranță și conform standardelor cerute de ANAF.
Dar, pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să alegi un program de facturare potrivit. Cum faci acest lucru? Află în continuare cum poți alege cel mai bun program de facturare integrat cu e-Factura.
Ce este un program de facturare?
Un program de facturare este o soluție software care automatizează crearea facturilor pentru produsele sau serviciile pe care o firmă le furnizează sau le oferă clienților. Unul dintre beneficii este asigurarea colectării la timp a plăților evitând în același timp introducerea manuală, redundantă și predispusă la erori, a datelor. Un program de facturare, performant, ușor de utilizat, așa cum este cel dezvoltat de NextUp, este de mare ajutor pentru orice tip de contribuabil, de la PFA, firmă mică sau ONG, până la companii foarte mari.
Cu șabloanele de factură incluse în program, angajații din departamentul de contabilitate vor lucra mai eficient și mai rapid, pe măsură ce softul simplifică pașii și automatizează procedurile repetitive, ca de exemplu preluarea datelor clientului sau a fluxului valutar. Odată finalizate, programul trimite facturile către clienți.
E adevărat, există în ziua de azi numeroase programe de facturare din care să alegi, astfel găsirea celui mai bun poate fi destul de dificilă. Pentru a lua o decizie inteligentă, iar procesul de facturare să se desfășoare simplu și rapid, ai nevoie de un program de facturare pe care să te bazezi oriunde și oricând.
Cum alegi cel mai bun program de facturare: 5 pași esențiali
Pentru a câștiga timp și claritate în business, pentru a ține o evidență a tranzacțiilor și pentru a trimite facturile către sistemul ANAF e-Factura ai nevoie de un program de facturare online, accesibil de oriunde și ușor de folosit. Cum alegi acest program de facturare care să aducă valoare firmei tale, iată 5 pași de ajutor:
1. Cunoaște-ți nevoile afacerii
Mulți antreprenori nu au cunoștințele necesare pentru aceste procese de contabilitate, iar această situație poate fi compensată cu soluțiile tehnologice care au rolul de a simplifica facturarea. Indiferent de mărimea afacerii, procesul de facturare rămâne unul dintre cele mai importante și ai nevoie de un sistem eficient care să gestioneze toate aspectele care țin de acest proces.
În primul rând, ar trebui să cunoști foarte bine care sunt nevoile firmei tale. Ia în considerare tipul de angajați care vor folosi programul și posibilele sisteme de care vei avea nevoie.
Ai nevoie de acces la mai multe metode de plată sau tranzacții în mai multe valute? Este programul de facturare personalizabil? Aceste întrebări și altele în funcție de ceea ce îți dorești te pot ajuta să identifici ce să cauți la un program de facturare online.
2. Identifică nevoile de facturare
Există programe de facturare care oferă o gamă completă de caracteristici, există soluții care oferă doar funcții pentru sarcini specifice și există instrumente gratuite care oferă funcționalități adecvate, dar limitate.
Este posibil ca firma să folosească mai multe sisteme separate pentru facturare, salarizare și contabilitate. În mod ideal, aceste sisteme ar trebui să poată comunica între ele și să prezinte toate informațiile de care ai nevoie. Cel mai bine este să cauți un program de facturare care să se integreze cu nevoile de contabilitate existente și cu posibilitatea de scalare.
3. Ia în considerare posibilitatea de creștere
Scalabilitatea depinde de tipul și dimensiunea afacerii. Firmele în creștere au nevoie de soluții software care să crească conform nevoilor de dezvoltare. Prin urmare, în momentul în care alegi cel mai bun program de facturare, asigură-te că acesta este scalabil și funcționează eficient, indiferent de numărul de facturi generate în fiecare zi.
4. Analizează modul de utilizare
Optează pentru un program de facturare ușor de utilizat, care nu necesită pregătire extinsă și nu necesită timp. Asigură-te că soluția dorită poate crea facturi profesionale în câteva secunde. Acest parametru poate fi verificat de persoanele responsabile de facturare și contabilitate.
De exemplu, posibilitatea de personalizare este un detaliu care poate să conteze. Acest lucru este deosebit de util pentru programele de facturare pentru întreprinderile mici care sunt încă în stadiul de dezvoltare. Având șabloane predefinite, nu va trebui să vă investești timpul în crearea lor de la zero. Acest lucru ajută la economisirea de timp, crescând productivitatea.
5. Alege un program de facturare integrat cu e-Factura
Un program de facturare online vine în sprijinul oricărei firme, PFA sau ONG deoarece declară facturile în sistemul e-Factura fără ca beneficiarul să piardă timp cu această procedură.
Practic, rezolvi tot ce ține de emiterea, livrarea, încasarea de facturi online și trimiterea prin e-Factura. Ai acces rapid și prin câteva clickuri la avize, proforme, chitanțe, precum și la rapoarte online.
Dacă vrei să încerci un astfel de program, îți recomandăm programul nostru gratuit de facturare, intergrat cu e-factura, Ciel Facturare.