Procesul de recrutare – Cum gasim angajatii potriviti? – Ghid CIEL Romania

19 iulie 2019

Angajarea oamenilor potriviti inseamna succesul oricarei organizatii. Fie ca este vorba de un start-up sau o companie multinationala, provocarea este aceeasi: a gasi, a atrage si a retine angajati talentati si productivi. 

Daca te afli in situatia in care te intrebi cum sa aduci acei oameni buni la tine in companie, este bine sa cunosti cateva principii de baza. Asadar, firma evolueaza, te afli pe un drum ascendent, ai nevoie de o echipa castigatoare care sa duca la indeplinire obiectivele firmei.

Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a afla ce ai de facut! 

Spune-le de ce ar trebui sa lucreze pentru tine – Atentie la anuntul de recrutare

Evident, pentru a face cunoscut jobul disponibil este nevoie de un anunt de recrutare. Este bine sa se acorde importanta cuvenita acestuia, astfel incat sa fie o unealta de ajutor pentru atragerea angajatilor potriviti. Iata ce ar trebui sa stii pentru ca acest anunt sa lucreze in favoarea ta:

Unde cauti oameni talentati?

Cel mai probabil te intrebi unde ai putea gasi oameni devotati pe care sa te poti baza. Daca nu ai alocat un buget pentru procesul de recrutare, daca si timpul te preseaza, iata in ce directie sa te indrepti:

De asemenea, tine cont ca exista grupuri pe Facebook cu comunitati de studenti ale diferitelor facultati; prin urmare poti merge cu anuntul la tinta, postandu-l fie pe pagina Facultatii de Limbi si Literaturi Straine sau pe cea de Matematica si Informatica, in functie de omul de care ai nevoie; mai mult decat atat, exista chiar pagini de Facebook dedicate anunturilor de recrutare pe diferite nise, la care sunt abonati oameni in cautarea jobului mult dorit; de exemplu, o astfel de pagina se numeste Joburi (publicitate, marketing, PR, jurnalism) – ai nevoie de un om de marketing? Posteaza anuntul tau de recrutare in acest grup!

Ce trebuie sa mai stii pentru a gasi angajatii potriviti?

Tu vrei sa gasesti omul potrivit, el locul de munca unde sa mearga de placere. O relatie de durata angajat-angajator inseamna un castig de ambele parti. Cum ajungi sa ai in echipa persoana pe care o cautai? Tine cont de sfaturile de mai jos:

Acorda atentie procesului de recrutare de la inceput pana la sfarsit. Chiar daca ai scris un anunt de recrutare creativ, care atrage candidati, ai grija ca atunci cand sosesc la interviu sa nu ii lasi sa astepte sau persoana aflata in rolul de intervievator sa cunoasca exact competentele pe care noua persoana este necesar sa le aiba. Arata-ti interesul pentru candidat, asculta-l, nu monopoliza discutia.

CIEL te ajuta sa oferi un mediu de lucru motivant, puternic tehnologizat pentru angajatii tai actuali si viitori. Cu un soft ERP le simplifici munca si ii scapi de task-urile de rutina. Citeste si alte articole de interes pe blogul nostru:

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO