Cum iti integrezi casa de marcat cu jurnal electronic cu CIEL ERP?

Stii si tu ca de la 1 noiembrie 2018 va intra in vigoare Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
In momentul de fata exista mai multe tipuri de case de marcat disponibile. Este important de mentionat ca, daca nu ti-ai achizitionat pana acum un astfel de aparat, trebuie sa il cumperi numai de la operatorii economici care au obtinut autorizatie de distributie de la Ministerul Finantelor Publice.
O veste buna transmisa de cei de la ANAF este aceea ca, in perioada de implementare, organele statului nu vor aplica sanctiuni, ci vor desfasura numai actiuni de tip preventiv.
Iti amintim ca sunt obligati sa detina o casa de marcat cu jurnal electronic orice operatori economici care presteaza servicii catre populatie si care trebuie sa emita bon fiscal. Astfel, toti acestia vor trebui sa isi inlocuiasca vechile aparate de marcat cu rola jurnal cu cele care au jurnal electronic, dupa cum urmeaza:
-1 septembrie 2018 – termen limita pentru afacerile mari sau mijlocii;
-1 noiembrie 2018 – pentru contribuabilii mici.

Pana in acest moment s-au implementat in CIEL ERP mai multe tipuri de case de marcat cu jurnal electronic. Daca ai un aparat de marcat de tip Datex, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa iti configurezi casa de marcat cu jurnal electronic:
1. Din bara de meniu, selectezi Nomenclatoare -> Societate -> Parametrizare

2. Din tablul Parametrizare alegi Parametri generali -> Aparat fiscal -> Configurare

3. Apoi alegi fisierul fiscalwire.exe la Cale aparat fiscal

4. Urmatorul pas este sa verifici in Computer Management port-ul Ocupat

5. Dupa care accesezi fisierul fiscalwire.exe din folder-ul casei de marcat

6. Accesezi tab-ul Setari

7. Iar ultimul pas presupune sa completezi la Port = COMX unde X = portul ocupat/verificat in Computer Management

Mai multe informatii despre cum poti sa iti integrezi casa de marcat cu programele CIEL le obtii la numarul 021 9347 sau pe email la adresa contact@ciel.ro.
Afacerea ta merita cele mai bune produse. Asigura-te ca ii oferi business-ului ERP-ul de care are nevoie!


Autor : CIEL Romania