Cum pot contribui solutiile software la cresterea afacerii tale

5 noiembrie 2019

Pasiunea si abilitatile antreprenoriale sunt importante pentru lansarea unei afaceri, dar pentru cresterea ei este nevoie de foarte multa munca si de cunoasterea perfecta a domeniului in care te-ai lansat. La ora actuala, foarte multi antreprenori au inteles avantajele pe care le ofera introducerea noilor tehnologii in business-ul lor. 

Aici mentionam in special solutiile software de business, care, atunci cand sunt aplicate corect, vor ajuta foarte mult la cresterea companiei. Prin implementarea de solutii software vei putea castiga timp si bani, iar angajatii tai vor fi mai multumiti, pentru ca sarcinile lor vor fi simplificate si vor putea lucra mai eficient.

Iata patru moduri in care aplicatiile si programele concepute special pentru antreprenori te vor ajuta sa-ti cresti afacerea si sa ajungi mai usor si mai repede acolo unde iti doresti. Solutiile software potrivite pot contribui la dezvoltarea oricarei afaceri, indiferent daca ai un proiect start-up, o firma de dimensiuni medii sau conduci deja o companie mare si profitabila.

1.Simplificarea muncii angajatilor

Deseori, angajatii se pot simti coplesiti de volumul mare de munca pe care trebuie să-l facă. Prea multe sarcini care trebuie executate intr-un timp prea scurt inseamna stres si frustrari pentru angajati, iar acest lucru va afecta, inevitabil, productivitatea muncii. Din fericire, multe situatii de acest fel pot evitate, daca antreprenorul va implementa in companie solutii software pentru automatizarea unor procese. 

Spre exemplu, există programe care ajuta la gestiunea stocurilor, astfel incat acest proces extrem de complex si de important va fi mult simplificat. Cu ajutorul acestui program, stocurile pot fi actualizate in timp real pentru toate punctele de lucru, comenzile sunt generate foarte rapid, iar facturarea repetitiva poate fi programata.

Un alt soft foarte util si apreciat de antreprenorii care il folosesc este ERP. Acest program automatizeaza toate activitatile repetitive, evita aparitia erorilor si ofera multe alte avantaje: ajuta la verificarea statusului fiscal, la verificarea TVA, importa extrase bancare si genereaza automat fisiere de plati. In plus, programul poate salva automat toata baza de date a firmei, la un interval de timp prestabilit.

Desigur, nu doar angajatii vor avea de castigat in urma introducerii unor softuri de acest fel. Principalii castigatori sunt antreprenorii, care vor putea sa coordoneze mult mai usor si mai eficient activitatea companiei, iar profitul va creste considerabil.

2. Cresterea vanzarilor

Si departamentele de vanzari pot beneficia de aplicatii speciale, care le vor ajuta sa transforme mai repede lead-urile in clienti reali. Pentru a creste rata de conversie, programele destinate specialistilor in vanzari ii vor ajuta pe acestia sa atraga mai multe lead-uri, sa tina o evidenta clara a acestora si, in special, sa contacteze la momentul potrivit potentialii clienti, pentru a-i convinge sa cumpere.

Un program special pentru gestionarea eficienta a potentialilor clienti va stoca toate datele de contact ale acestora, va atribui fiecarui lead un anumit status si o nota. In acest fel, potentialii clienti vor putea fi contactati mult mai usor de catre reprezentantii de vanzari. In plus, un software de acest fel poate ajuta si la conceperea si apoi la evaluarea succesului unei campanii de marketing. 

3. Relatii mai bune cu clientii

Pentru orice companie serioasa, relatia cu clientii trebuie sa fie pe primul loc. Nu este insa deloc usor, pentru ca numarul angajatilor este limitat, iar clientii devin din ce in ce mai pretentiosi. De mare ajutor in aceasta situatie poate fi o aplicatie software pentru gestionarea relatiilor cu clientii. 

In acest fel, comunicarea dintre companie si client va fi mai rapida si mai eficienta, astfel incat vor creste sansele de fidelizare a clientilor, care vor fi mai multumiti si mai doritori sa cumpere din nou. Angajatii vor putea actualiza mult mai usor baza de date cu clientii si vor avea acces simplu si rapid la orice informatie relevanta despre acestia.

Tot cu ajutorul noilor tehnologii, comunicarea dintre clienti si reprezentantii companiilor poate deveni mult mai eficienta, chiar in timp real. Departamentele de call center nu mai sunt o noutate, dar acum exista si o alta solutie, mai simpla si mai practica pentru client – comunicarea prin chat. 

Desigur, in acest domeniu este o evolutie continua, pentru ca au aparut softuri cu inteligenta artificială, care automatizeaza partial procesul de comunicare: clientul care intra pe site primeste automat o invitatie sa discute pe chat despre problemele sau dorintele sale. In momentul in care incepe sa scrie pe chat, el este preluat cat mai repede de catre un reprezentant al companiei, astfel incat procesul nu mai este automat, ci devine comunicare interpersonala.

4. Avantaj competitiv pentru companie

Conditia de baza pentru succesul si dezvoltarea unui business este ca proiectul sa aiba un avantaj competitiv – sa ofere ceva in plus fata de competitie. Din acest punct de vedere, folosirea inteligenta a noilor tehnologii este o solutie sigura. Daca vei centraliza prin intermediul unei singure solutii software toate procedurile de lucru din companie, castigul va fi urias, atat pentru tine si companie, cat si pentru angajati. 

Timpul castigat prin automatizarea unor sarcini poate fi investit pentru lansarea sau dezvoltarea unor alte proiecte, astfel incat afacerea va creste in mod natural, fara sa fie necesar un efort deosebit. Aceste softuri concepute pentru antreprenori pot fi personalizate si adaptate la nevoile unui anumit business. In acest fel, compania ta poate deveni singura de pe piata care ofera un anumit serviciu. Astfel, succesul e garantat!

Multi antreprenorii nu sunt inca foarte familiarizati cu noile tehnologii si in special cu domeniul software. Din aceasta cauza, pot rata oportunitati care i-ar ajuta sa-si dezvolte afacerea si sa fie printre primii care introduc un sistem modern de lucru si de organizare intr-o companie. Prin urmare, daca vrei solutii simple si eficiente pentru cresterea unui business, trebuie sa te interesezi inclusiv despre aplicatiile si softurile pe care le-ai putea folosi in compania ta. Castigul va fi rapid, pe termen scurt, dar si pe termen lung, astfel incat vei fi cu un pas inaintea concurentei.

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO