Cum sa salvezi bani si sa obtii informatii in timp real cu CIEL Gestiune

21 noiembrie 2018

Urmarirea comenzilor si a stocurilor este greu de imaginat astazi fara un software dedicat (asa cum este cel de la CIEL Romania), fie ca este vorba de un magazin online sau de o companie multinationala. In locul paginii din Excel, un program de gestiune stocuri este o sursa valoroasa pentru documentatia precisa a produsului, dar si pentru o economie semnificativa de bani.
Gestiunea stocurilor, o componenta a lantului de aprovizionare, supravegheaza fluxul de marfuri de la producatori la depozite si pana la punctul de vanzare. O functie cheie a gestiunii stocurilor este aceea de a pastra o evidenta detaliata a fiecarui produs, fie nou sau returnat, fie ca intra sau paraseste un depozit sau un punct de vanzare.
O gestionare eficienta a stocurilor poate fi adesea diferenta dintre a vinde un produs sau a pierde timpi importanti in favoarea concurentei. Inseamna, asadar, executarea unei operatiuni eficiente, in locul unei pierderi importante de bani.

Program gestiune stocuri

Gestiunea stocurilor foloseste mai multe metodologii pentru a pastra cantitatea potrivita de bunuri la indemana, pentru a satisface cererea clientilor si pentru a opera profitabil. Aceasta sarcina este deosebit de complexa atunci cand organizatiile trebuie sa se ocupe de mii de unitati de stocare care sunt prezente in mai multe depozite. Metodologiile includ:

• revizuirea stocului – implica o analiza periodica a stocului fata de nevoile viitoare planificate – o reexaminare manuala a stocului este consumatoare de timp, necesita efort si poate fi predispusa la erori; cu ajutorul programului de gestiune, revizuirea se face in mod automat;

• stocuri in timp real – metoda produselor care sosesc pe masura ce sunt comandate de clienti se bazeaza pe analiza comportamentului persoanei; aceasta abordare implica cercetarea comportamentului de consum, a cererii sezoniere si a factorilor locali, astfel incat sa existe o imagine exacta a bunurilor necesare; avantajul este ca cererea clientilor poate fi satisfacuta fara a fi nevoie sa se pastreze cantitati de produse in depozit, dar riscurile tin de interpretarea gresita a cererii de pe piata sau de problemele de distributie cu furnizorii; un program de gestiune ofera o imagine de ansamblu si control;

• metodologia de analiza ABC – clasifica stocul in trei categorii care reprezinta valorile stocurilor si semnificatia costurilor marfurilor; categoria A reprezinta marfuri cu valoare mare si cantitate mica, categoria B reprezinta bunuri cu valoare moderata si cantitate medie, iar categoria C reprezinta marfuri cu valoare redusa si cantitate mare; fiecare categorie poate fi gestionata separat cu ajutorul programului de gestiune; de exemplu, produsele din categoria A, mai scumpe, pot sta mai mult pana se vand, dar este posibil ca acestea sa nu fie necesare in cantitati mari; unul dintre avantajele analizei ABC este ca ofera un control mai bun asupra bunurilor cu valoare ridicata; cand aceasta analiza are loc manual, inseamna alocarea de resurse semnificative; un program de gestiune stocuri reuseste sa simplifice munca, astfel incat sa ofere datele necesare in mod eficient, cu economie de timp;

Un program gestiune stocuri salveaza bani

Gestiunea stocurilor este esentiala pentru dezvoltarea unei companii si reuseste sa ofere o economie de bani. Iata cum!

• reducerea riscului de a nu vinde la timp produsele pana la data lor de expirare; gestionarea stocurilor iti permite sa nu ajungi sa fi luat prin surprindere ca produsele nu mai sunt valabile;

• evitarea stocului mort care nu mai poate fi vandut, nu pentru ca a expirat, dar a iesit din sezon; o buna gestiune a stocului elimina acest inconvenient;

• salvarea costurilor de stocare – depozitarea este adesea un cost variabil, ceea ce inseamna ca fluctueaza in functie de cantitatea produselor stocate; cand este depozitata o cantitate prea mare de produse sau articole care se vand mai greu, costurile de stocare vor creste; a evita acest lucru inseamna economie de bani;

• imbunatateste fluxul de numerar – stocul inseamna produse care au fost deja platite cu numerar si vor fi vandute cu numerar, insa intre timp, cat se afla in depozit, nu reprezinta efectiv numerar; de aceea este important sa fie inventariat stocul pentru ca influenteaza atat vanzarile (cat de mult poti vinde), cat si cheltuielile (ceea ce trebuie cumparat); cand detii un program de gestiune, stii exact ce produse ai si, pe baza vanzarilor, poti preconiza cand se vor epuiza, deci te asiguri ca le inlocuiesti la timp;

CIEL Gestiune Pro

CIEL a dezvoltat un program de gestiune stocuri menit sa garanteze performanta fara erori, indiferent de cantitatea de bunuri pentru care va fi folosit, indiferent de marimea companiei, mica, mare sau medie.
CIEL Gestiune Pro se adapteaza cerintelor specifice ale oricarei organizatii, cu ajutorul functionalitatilor existente sau personalizate.
Tu si intreaga echipa lucrati cu un program menit sa va ofere raspunsuri instant, informatii in timp real. Mult doritele rapoarte de management (cifra de afaceri zilnica, topul produselor vandute, platile scadente s.a.) sunt disponibile cu un click.
Fiecare utilizator (angajat), in functie de zona de interes, are drepturi de acces personalizate.
Nu mai exista grija revizuirii stocurilor, acestea se actualizeaza in mod automat, indiferent de numarul punctelor de lucru.

Cui se adreseaza CIEL Gestiune Pro?

CIEL Gestiune Pro este dezvoltat pentru a veni atat in intampinarea firmelor mici, aflate la inceput de drum, cat si a celor foarte mari, multinationale. Este recomandat companiilor ce au o gama variata de produse, care lucreaza cu mai multi furnizori.

Fara costuri ascunse

Este important sa stii inca de la inceput costul exact si ca in urma update-urilor care se fac in timp, nu vei avea nimic suplimentar de plata. CIEL Gestiune Pro devine mai bun pentru tine, dar in urma actualizarilor, costul abonamentului ramane fix.

Ce functionalitati include?

Salvari automate ale bazelor de date, prin setari initiale sau personalizate
Analiza financiara
Actualizare stocuri in timp real
Integrare cu site-ul tau
Rapoarte de management
Export pentru contabil

Echipa CIEL iti sta la dispozitie pentru a-ti oferi raspunsuri la toate intrebarile. Acceseaza versiunea demo gratuita, pentru a vedea cum cerintele tale sunt indeplinite cu ajutorul CIEL Gestiune Pro.

021 201 53 20
contact@ciel.ro

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO