Cum te ajuta tehnologia sa ai succes in afaceri?

De Bogdan Gradinaru, Director Dezvoltare Produse CIEL Romania

Atunci cand alegi sa mergi pe calea antreprenoriatului, succesul depinde de viziunea si de strategiile tale si de echipa care pune umarul zi de zi la cresterea succesului companiei. Pe langa acestea, mai exista un factor la fel de important, care te poate ajuta sa te distingi vizibil de competitie si care iti asigura procese coerente, eficiente, cu impact pozitiv in realizarea obiectivelor, adica in rezultate.

Acesta este imbracat in straiele tehnologiei. Companiile, la ora actuala, au doua tipuri de astfel de factori:

  • Tehnologia “depasita” – care, in cele mai dese cazuri, mai mult incurca decat ajuta, oferind rezultate incomplete, in care nu poti avea incredere, procese greoaie care necesita interventia factorului uman, blocand fluxurile de lucru si generand un mic haos la nivel general in companie

Acest tip de tehnologie poate fi identificat in sistemele software pe care le utilizezi in prezent, in diverse etape, ca de exemplu: este cel cu care ai batut palma in urma cu ceva vreme si care nu a mai reusit sa tina ritmul, astfel incat sa fie in pas cu dezvoltarea industriei in care activezi.

Daca inca mai esti legat “contractual” de acest tip de tehnologie, nu intra in panica, nu esti singurul. Cheia consta in a decide ca este nevoie sa faci o schimbare, astfel incat sa fii cu cel putin un pas in fata celorlalti!

  • Tehnologia actualizata sau avansata – care lucreaza cu si pentru companie, inlocuind activitatile de rutina, generand rezultate si informatii in care poti avea incredere cu scopul de a lua cele mai bune decizii, in orice moment, pentru a-ti atinge obiectivele de business

Aceasta vine la pachet cu tot felul de optiuni si procese imbunatatite, avand ca principal scop diminuarea cheltuielilor inutile si maximizarea profitului. Tehnologia avansata reprezinta cheia schimbarii si, desi aceasta poate parea infricosatoare, este mai prietenoasa decat iti poti imagina.

Hai sa parcurgem 4 beneficii importante pentru care tehnologia avansata trebuie sa faca parte din viata companiei tale:

  1. Securitatea informatiilor

In ultima perioada, auzim de tot felul de atacuri cibernetice si, desi citim / ne informam despre ele, avem impresia, eronata, ca acestea nu ne pot afecta, ca nu „ni se poate intampla”. Preventia nu mai reprezinta un lux, ci a devenit o necesitate pentru afacerile pe care le construim/ conducem/ gestionam.

Stii si tu ca un sistem informatic detine o mare parte din capitalul informational al companiei. Informatia reprezinta putere in mediul antreprenorial, iar puterea trebuie protejata.

Tehnologia iti protejeaza afacerea de atacurile informatice si de virusi. Imi doresc sa intelegi importanta securitatii cibernetice si cat de raspandita a devenit aceasta intre companii. Datele si informatiile tale pot fi compromise rapid, daca nu utilizezi sisteme care sa asigure o securitate sporita a acestora. Este necesar sa fim proactivi cu privire la acest subiect si sa ne asiguram ca munca noastra si a echipelor noastre nu va putea fi niciodata in zadar!

  1. Eficienta

Peste tot auzim de necesitatea eficientei, iar asteptarile sunt, in principal, de la oamenii cu care lucram. Dar oare nu ar fi cazul sa ne indreptam atentia mai mult spre sistemele informatice care sa aduca plus valoare in aceasta zona?

Un prim pas spre eficienta este inlocuirea activitatilor recurente, iar acest lucru se poate face, cu siguranta, cu ajutorul tehnologiei.

Oamenii lucreaza mai repede si fac mai putine greseli atunci cand utilizeaza tehnologia, deci sunt mai eficienti. Un sistem informatic dezvoltat pe o tehnologie avansata este mai rapid decat efectuarea sarcinilor manual si iti ofera uneltele necesare pentru a verifica munca. In plus, vei economisi bani, deoarece angajatilor tai le va lua mult mai putin timp pentru a-si duce sarcinile la bun sfarsit, cu rezultate calitative.

  1. Imaginea

In zilele noastre, imaginea este foarte importanta. Modul in care interactionezi cu toti partenerii tai (fie ei furnizori sau clienti) denota profesionalismul cu care activezi in industrie. Reputatia ta si a companiei este extrem de importanta, deoarece ea iti poate asigura colaborari pe termen lung, loialitate.

Te poti folosi de tehnologie pentru a avea o comunicare clara, coerenta, dar si un schimb de informatii rapid care sa nu iti blocheze in niciun fel colaborarile. Pentru acest lucru ai nevoie de acces rapid la informatii, de notificari automate, de posibilitatea de a transmite direct din sistem diverse documente, de calcule corecte si rapide, dar si de posibilitatea de a te integra facil cu diverse platforme. Tehnologia este in fata ta, este nevoie doar sa o alegi pentru a face aceste lucruri posibile.

  1. Comunicare imbunatatita

Fie ca discutam de comunicarea interna, interdepartamentala sau de comunicarea cu tertii, tehnologia iti ofera parghiile necesare unei comunicari facile si rapide. In plus, schimbul rapid de informatii, concilierea automata a datelor prin sisteme integrate, accesul la un sistem de raportare care sa iti ofere date in timp real si, nu in ultimul rand, accesul la o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri reprezinta pentru tine o solutie pe care o meriti in vederea cresterii si dezvoltarii business-ului.

Este destul de evident ca tehnologia, utilizata in sistemele informatice, iti ofera o serie de beneficii daca alegi sa te folosesti de ea. Utilizeaz-o  in avantajul tau si pentru a-ti face afacerea sa functioneze la capacitate maxima. Un sistem care utilizeaza tehnologii de ultima ora poate fi una din cele mai importante piese din puzzle-ul succesului afacerii tale!


Autor : Bogdan Gradinaru, Director Dezvoltare Produse CIEL Romania