De ce este important sa inveti sa delegi task-uri? – CIEL Romania

Vezi cum te ajuta CIEL ERP

8 august 2019

Foarte multi antreprenori au tendinta sa se supraaglomereze cu multe proiecte. Vor sa detina intreg controlul, nu au pe deplin incredere in alte persoane, astfel ca prefera sa faca ei tot. Este un lucru care se intampla inclusiv in mediul corporatist, unde managerii sunt tentati sa-si asume mai multe taskuri pentru a se asigura ca rezultatele vor fi cele mult asteptate. Din pacate, succesul organizatiei nu se construieste in acest fel.

Este important sa inveti sa delegi, atat pentru binele tau, in calitate de lider, cat si pentru angajatii sau membrii echipei tale. 

Delegarea sarcinilor – un bine necesar

Delegarea este unul dintre cele mai importante instrumente pe care le are un antreprenor sau manager. Multi insa nu fac acest lucru. De ce? Pentru ca simt ca necesita efort, si anume a explica celuilalt un continut pe care ei deja l-au studiat in detaliu, pe care il cunosc chiar si cu ochii inchisi.

Delegarea task-urilor inseamna a te elibera pe tine, concentrandu-te exclusiv asupra lucrurilor importante, iar pentru angajati este un factor motivator, le arati increderea si, implicit, le transferi din autoritatea ta.

Avantajele delegarii taskurilor sunt numeroase si este bine sa le cunosti:

  1. Timp salvat

De ce ai vrea sa te simti coplestit de prea multe sarcini pe care ar putea sa le duca la indeplinire membrii echipei tale? Asadar, cu ajutorul delegarii, castigi timp, scapi de taskurile de rutina, de stres si te concentrezi pe planuri si strategii de business.

Da, angajatii pot fi motivati si fara bonusuri financiare, ci cu proiecte delegate din partea ta. Ce inseamna acest lucru pentru ei? Se simt importanti, vad din acest lucru o oportunitate pentru a-si arata abilitatile, vor da tot ce este mai bun pentru a raspunde asteptarilor tale si a-ti consolida astfel increderea in ei. In plus, poate insemna si ruperea monotoniei, datorita realizarii unor sarcini mai importante, creative.

Datorita delegarii, comunicarea dintre tine si membrii echipei este facilitata, astfel ca distanta ierarhica se diminueaza si ea. Impreuna veti impartasi idei, angajatii vor aprecia ca sunt intrebati, ca li se explica si ca li se aloca credit. In plus, pentru rezolvarea taskurilor, pot fi nevoiti sa colaboreze cu persoane cu care in mod obisnuit nu lucreaza, ceea ce va duce la consolidarea echipei.

Cu ajutorul delegarii, castigi timp si pentru a-ti imbunati abilitatile manageriale, lucru care inseamna atingerea unor obiective din ce in ce mai mari.

Atunci cand delegi, odata cu atingerea obiectivelor, succesul este al intregii echipe. Acesta ii face pe cei implicati sa se simta ca facand cu adevarat parte din companie, conducand la cresterea gradului de apartenenta si, implicit, fidelitatea fata de organizatie, dar si nerabdarea pentru o noua provocare.

Ce trebuie tu sa faci?

Provocarile antreprenoriatului sunt dintre cele mai diverse, la fel si cele ale managerului angajat. Este important sa iti simplifici munca, prin delagarea task-urilor sau adoptarea softurilor care automatizeaza fluxurile de lucru, ca de exemplu un soft ERP, care devin din ce in ce mai necesare intr-o lume puternic concurentiala, cand lucrurile se intampla tot si tot mai rapid.

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO