Declaratiile fiscale pentru luna octombrie. CIEL Romania ti le reaminteste

A venit si octombrie. Incepe o luna cu multe activitati contabile si stim cat de ocupat esti cu meseria ta.

Pentru ca nu vrem sa iti scape ceva din lista cu formulare pe care trebuie sa le depui la ANAF, noi, echipa CIEL Romania, iti reamintim care sunt cele mai importante declaratii fiscale pentru luna in curs.

Iata care sunt formularele care trebuie depuse

  • Luni, 1 octombrie

Formularul 313 – Depunerea Cererii de rambursare pentru persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, nestabilite pe teritoriul Uniunii Europene

Formularul 318 – Depunerea Cererii de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania. (se depune in format electronic)

Formularul 394 – Depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente.

  • Vineri, 5 octombrie

Formularul 092 – Depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania.

  • Miercuri, 10 octombrie

Formularul 010 – Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica.

Formularul electronic 700 – Declaratia pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal.

Formularul 020 –  Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal

Formularul 070 – Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere

Formularul 087 – Depunerea formularului Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori

  • Luni, 22 octombrie

Depunerea Declaratiei speciale de taxa pe valoarea adaugata pentru trimestrul precedent (sistem VOES)

  • Joi, 25 octombrie

Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta.

Efectuarea platii anticipate privind impozitul pe profit, aferenta trimestrului III din 2018.

Formularul 100 – Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat.

Formularul 112 – Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate:

– pentru luna precedenta;

– pentru trimestrul precedent.

Formularul 224 – Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania pentru luna precedenta.

Formularul 300 – Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata.

Formularul 301 – Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta.

Formularul 307 – Depunerea Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaudata.

Formularul 311 – Depunerea Declaratiei privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat.

Formularul 390 VIES – Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta.

Formularul 097 – Depunerea notificarii pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare.

  • Marti, 30 octombrie

Formularul 394 – Depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente.

Cu toate declaratiile depuse la timp, iti dorim sa ai o luna productiva si fara modificari legislative.

In plus, pentru a fi mai eficient si mai rapid in activitatea ta incearca pachetul CIEL Solutia Contabilului Profesionist.


Autor : CIEL Romania