Despre relatia antreprenor-contabil, in foileton – Analiza CIEL Romania

Noi, cei de la CIEL Romania, stim cat de greu este sa fii un antreprenor de succes in Romania, insa nu uita ca trebuie sa acorzi o importanta aparte si contabilitatii afacerii tale. Da, este o parte a business-ului care pare putin cam intimidanta sau este ceva ce poti sa amani pana cand fiscul va bate la usa, dar tu, ca antreprenor, trebuie sa iti formezi o disciplina in ceea ce priveste gestionarea aspectelor financiare si contabile ale afacerii tale.

Trebuie sa mentionam chiar de la inceput ca prin contabilitate nu se calculeaza doar taxele si se “evita”, astfel, amenzile de la ANAF sau, cu alte cuvinte, destinatarul informatiilor contabile nu este exclusiv organul fiscal. Dimpotriva, contabilitatea trebuie sa ofere infomatii, in primul rand, antreprenorului, dar si partenerilor comerciali, bancilor de la care poate solicita finantare, investitorilor de orice fel, creditorilor samd.

Este adevarat ca mediul legislativ atat de schimbator concentreaza atentia si energia tuturor asupra sistemului fiscal, pentru a fi mereu in pas cu noutatile, pentru a fi sigur ca respecti legea si, in acelasi timp, ca iti poti optimiza sarcina fiscal. Insa informatiile pe care le ofera contabilitatea ar trebui sa fie de nelipsit in orice decizie de business pe care o ia orice antreprenor.

Pentru ca vrem sa va ajutam sa ghidati mai bine relatia antreprenor – contabil, incepand de saptamana viitoare, vei gasi aici, pe blogul CIEL Romania, de doua ori pe saptamana, articole care sa va ofere sfaturi in acest sens. Ce am invatat noi, va spunem si voua. Ce stim ca va afecteaza, incercam sa explicam si unei parti si celeilalte.

Ne vom adresa atat antreprenorului, dand cateva sfaturi utile in privinta abordarii si mentinerii unei relatii optime cu contabilul, cat si contabilului si modului in care acesta vede relatia cu antreprenorul: ce se asteapta de la acesta, ce il nemultumeste, ce ar trebui sa faca pentru a se implica mai mult in activitatea clientului si alte sfaturi utile.
Privind ambele parti ale monedei, vei putea sa iti faci o opinie cu privire la oportunitatile, restrictiile, constrangerile ambelor parti in cadrul acestei relatii.

Ne place sa va avem alaturi si sa va oferim informatii de calitate. Pentru mai multe subiecte interesante, facute special pentru voi, ramaneti alaturi de CIEL Romania: https://ciel.ro/blog/.


Autor :