Ciel ERP si Salarii au devenit nextup NextUp ERP si Salarii. Pentru detalii, click aici

Din ce este calculat salariul si cum te poate ajuta un program gestiune salariati intr-o firma

14 martie 2017
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Indiferent de domeniul de activitate sau de numarul angajatilor, intocmirea rapoartelor de salarizare si gestionarea eficienta si corecta a fluxurilor interne poate fi problematica.

Calculul salarial, de exemplu, se poate face pornind de la venitul brut, sau de la salariul negociat net, acesta din urma cuprinzand sumele de bani pe care salariatul le incaseaza, ce rezulta din salariul brut corectat atat cu indemnizatiile, sporurile, precum si cu alte adaosuri, dar si cu diminuarile obligatorii conform legii – impozite pe salarii, taxe etc.

In ce priveste salariul brut lunar, acesta reprezinta suma minima pe care trebuie sa o garanteze in plata orice angajator si trebuie sa fie cel putin egala cu salariul de baza minim brut pe tara. In cazul in care acesta are angajati cu o fractiune de norma, trebuie sa garanteze in plata un salariu egal cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara, corespunzator fractiunii de norma. De altfel, potrivit legislatiei in vigoare, cuantumul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.

Totusi, salarizarea devine mult mai complicata atunci cand, la calcule, trebuie luate in considerare si diferite tipuri de concedii – medicale, de odihna samd., eventuale retineri salariale sau plati efectuate in avans, ori atunci cand in cadrul societatii sunt angajate mai multe tipuri de salariati: permanent cu contract de munca, pensionari, angajati cu norma fractionata, colaboratori, personal cu venit neimpozabil, angajati cu drepturi de autor, zilieri etc. Iar intr-o era a vitezei, in care fiecare este presat de timp si de nevoia de a-si simplifica viata de zi cu zi, procesul de eficientizare a unei afaceri nu poate fi neglijat.

Cum te ajuta programul pentru gestiunea salariatilor oferit de CIEL Romania

CIEL Romania iti vine in ajutor cu o varietate de solutii adaptate pietei si nevoilor tale, iar de acum nu doar ca nu va mai trebui sa muncesti atat de mult la salarizare si gestiunea salariatilor, ci vei scapa si de grija ca ai putea omite vreo modificare legislativa.Aplicatiile software financiar-contabile de la CIEL sunt usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale si iti stau la dispozitie cu versiuni actualizate periodic in conformitate cu normele din domeniu. Cu doar cateva click-uri, programul de gestiune salariati iti poate reda controlul asupra datelor fara nicio bataie de cap, putand sa obtii listele angajatilor, centralizatoarele de concedii medicale si de odihna de care ai nevoie sau statistica pontajului si a zilelor de concediu de odihna efectuate de acestia. Suplimentar, ai acces si la alte tipuri de informatii: statele de plata pentru fiecare salariat, ori fluturasii de salariu pe care trebuie sa-i intocmesti.

In plus, CIEL Romania nu doar iti pune la dispozitie, la cel mai bun raport calitate-pret, un program de gestiune salariati eficient si usor de utilizat, ci este alaturi de tine asigurandu-ti si servicii profesionale de customer support, astfel incat afacerea ta sa fie mereu in siguranta.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre