Educatia antreprenoriala, motor al dezvoltarii mediului de afaceri din Romania – CIEL Romania

17 octombrie 2019

Antreprenorii infiinteaza si conduc afaceri, afacerile creeaza locuri de munca, iar oamenii care au locuri de munca sunt clientii ideali.

Se discuta destul de mult in ultimul timp despre viitorul muncii. De multe ori, conversatiile pe acest subiect sunt alimentate de teama cu care multi dintre noi ne confruntam atunci cand incercam sa intelegem impactul pe care noile tehnologii le au asupra industriilor in care lucram. Tindem sa reducem aceste discutii la argumente binare, cum ar fi modul in care masinariile inteligente ne vor imbunatati vietile sau, dimpotriva, in care inovatia va inlocui forta de munca umana, creand o adevarata anomalie a pietei muncii. Ambele exemple sunt oarecum nerealiste, deoarece se bazeaza pe simplificarea unui fenomen foarte complex.

De ce educatia antreprenoriala si inovatia alimenteaza dezvoltarea mediului de afaceri?

Raspunsul poate parea intuitiv la o prima vedere: antreprenorii infiinteaza si conduc noi afaceri care creeaza locuri de munca, consolideaza concurenta pe piata si ajuta la cresterea productivitatii. Sa aruncam, insa, o privire mai atenta asupra rolului educatiei antreprenoriale in dezvoltarea mediului de afaceri din Romania.

Investirea in produse si servicii de care oamenii au nevoie

Educatia antreprenoriala determina antreprenorii sa infiinteze afaceri care sa ofere produse si servicii ce raspund nevoilor consumatorilor. Atunci cand produsele si serviciile sunt inovative, antreprenorii ce le-au dezvoltat contribuie semnificativ la cresterea economica a regiunii in care activeaza.

Mai sunt si antreprenorii care isi deschid afaceri pentru ca nu au alte optiuni mai bune – si ei contribuie la cresterea si stabilitatea economica, prin consolidarea concurentei si simularea productivitatii.

Crearea locurilor de munca

Alegerea de a fi antreprenor in urma educatiei primite implica angajarea unei echipe. Asta inseamna ca antreprenorii creeaza locuri de munca, iar aceste oportunitati economice sprijina comunitatile prin cresterea calitatii vietii.

Inovatia are loc acolo unde exista competitie

Exista o legatura stransa intre inovatie, antreprenoriat si dezvoltare economica. Afacerile noi si in curs de extindere sunt surse importante de creare a locurilor de munca si de activitate inovativa, doi factori care, in general, contribuie la cresterea standardului de viata pentru toti membrii comunitatii.

Noile tehnologii promoveaza eficienta

Abilitatea de a transforma ideile in noi produse si servicii de care oamenii au nevoie este secretul prosperitatii pentru orice tara. Cresterea economica este, in general, sprijinita de noile tehnologii si aplicatiile lor creative si practice.

Acestea sunt posibile datorita educatiei antreprenoriale. Perioadele de inovatie rapida au fost intotdeauna acompaniate de perioade de crestere economica puternica. Abilitatile de a invata si de a inova sunt, fara doar si poate, cele mai importante resurse naturale ale mintii umane. Crearea de produse si servicii inovative nu poate avea loc fara educatia antreprenorilor si fara un mediu in care munca de echipa se poate desfasura in mod normal. Pe langa beneficiile pentru mediul de afaceri, educatia antreprenoriala imbunatateste creativitatea fortei de munca si calitatea vietii.

Un exemplu de oportunitate de educatie antreprenoriala este CIEL Academy, scoala de vara dedicata studentilor de la universitatile cu profil economic. Prin acest program, CIEL sprijina studentii ambitiosi si le ofera informatii concrete cu privire la intemeierea unei afaceri, precum actele de care au nevoie, fondurile pe care le pot accesa si multe altele.  Programul dureaza 8 saptamani si se adreseaza studentilor care inteleg si isi doresc, printr-un proiect de dezvoltare accelerata, sa beneficieze de expertiza specialistilor CIEL Romania!

Asadar, este important sa intelegem ca antreprenoriatul si inovatia sunt dependente de acces si participare. Pentru ca antreprenorii  sa isi transforme ideile in afaceri au nevoie de acces la educatie.  De aceea, educatia antreprenoriala este vitala pentru infiintarea corecta a afacerilor, extinderea acestora si contribuirea  la dezvoltarea mediului de afaceri. In acest fel, antreprenorii pot ajuta tara sa prospere din punct de vedere economic si sa sprijine inovatia. 

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO