Greu la deal cu boii mici! – CIEL Romania

10 octombrie 2018

De Roxana Epure, Managing Partner CIEL Romania

In ultima vreme, ma intalnesc des cu owneri de business, care vor mai mult de la afacerile lor, care isi doresc sa isi eficientizeze costurile si activitatile, care se concentreaza pe experienta clientului final si pe a crea echipe eficiente, dar mai ales motivate si nu doar angajati.
Stim cu totii ca schimbarea catre imbunatatire, catre crestere nu este deloc usoara si, pe langa viziune, determinare si perseverenta, ai nevoie si de consultanti, dar si de tool-uri care iti pot aduce plus valoare.
Am gandit CIEL ERP ca un tool esential pentru succesul echipei de management. El tine pasul cu cresterea afacerii, cu optimizarea profitului ei sau cu initiativele creative ale oamenilor care vor mai mult. Este flexibil, modular si tine cont de individualitatea afacerii tale. Vrea sa te scape de monotonie si de activitati repetitive, in timp ce te tine la curent cu rezultatele de etapa ale proiectelor in desfasurare, cu evolutia cheltuielilor, a stocurilor sau cu performantele vanzatorilor. Iti pune la indemana, oricand ai nevoie, informatiile necesare ca sa rezolvi principalele preocupari ale oricarui conducator de companie, respectiv:

  1. Controlul costurilor

   Un antreprenor nu gandeste in scump sau ieftin, ci in „investesc/primesc” sau in „raport calitate-pret”. Iti propun sa eviti intrebarea „Cat costa?” si sa exersezi abordarea „Ce alte costuri scutesc, investind intr-un sistem integrat?”.
   Iti explic cu o situatie concreta, cu care ne-am intalnit recent: un client de-al nostru, business owner, pe care l-am echipat cu ERP, a fost mirat atunci cand contabilul lui i-a cerut sa se gandeasca in ce alte activitati ar mai putea sa il implice, pentru ca softul facea mult din munca repetitiva, transfomand cele 20 de zile de lucru pe luna, in doar 3-4. Sigur ca intelegi de ce acest lucru inseamna costuri mai mici, de ce poti intreba ce primesti dupa implementarea unui ERP care sa se potriveasca realmente cu fluxurile de lucru de zi de zi din afacerea ta.

  2. Controlul angajatilor

   Nu poti fi permanent cu ochii pe 3 si nici pe 300 de oameni, nu? Toti vrem oameni productivi, iar acest aspect poate fi controlat prin management de drepturi, prin rapoarte de activitate automate etc. De exemplu, in afaceri de productie, distributie, retail etc., lipsa controlului angajatilor poate fi un cosmar si poate provoca si costuri necontrolate.
   Imagineaza-ti o situatie: ai un magazin, inventarul nu e usor de facut, asa ca amani, ceea ce inseamna ca orice catastrofa in stocurile tale va sta ascunsa pana iti faci timp pentru el. Daca programul tau automatizeaza numararea, corelarea realitatii cu stocurile din soft, atunci inventarul e usor de facut si astfel eviti ca angajatii tai sa plece acasa cu produsele tale. In plus, cred ca sunt diferente foarte mari intre a face un inventar cu mana sau unul cu un cititor de cod de bare in care datele sa se duca in baza ta de stocuri si la final sa ai un raport la un click, nu?

  3. Managementul resurselor

   Oameni, produse, prezentarea acestora, nisa de piata, concurenti etc. Toate acestea se invalmasesc in capul tau si la inceput de drum, dar si cand vrei sa faci un plan de crestere.
   Un sistem integrat nu te poate ajuta sa alegi pozitionarea corecta pe piata, nici sa recrutezi oamenii potriviti, dar sigur te poate ajuta sa gestionezi produsele, sa stii ce materii se vor termina si cand pentru a preveni o lipsa in procesul de productie sau vanzare, sa calculezi costul de productie pentru a stabili un pret de vanzare corect, sa eviti greselile umane din graba, sa nu consumi timp pe activitati repetitive etc.

  4. Preocuparea lui „Oare azi ce ratez?”

   Toti suntem acolo, oricat de mica sau mare e afacerea.
   Sigur, ca sa ai raspuns la aceasta intrebare, ai nevoie de timp, de luciditate, sa te informezi, sa fii creativ etc. De cele mai multe ori, preocuparea se concentreaza pe ce e in afara afacerii tale. Dar, tot de cele mai multe ori, ce ratam de fapt e chiar in interior: procese mai rapide, oameni care nu duc pana la capat sau care nu fac deloc sarcinile de care sunt responsabili, prioritizare gresita, consum inutil de timp, chiar timpul managerului de a verifica si asigura calitatea serviciilor, produsului sau a sarcinii oamenilor din subordine.
   Cu virajele pietei pe care le poti rata, doar tu te poti ajuta. Pentru restul, un sistem integrat poate sa iti dea un confort, siguranta si sa iti serveasca drept tool de verificare, fie prin munca pe care o face ERP-ul pentru tine, fie prin rapoartele la un click distanta de tine, pe mobil de exemplu, ca sa te asiguri ca lucrurile sunt cum ai cerut sau, daca nu, sa iei masuri la timp.
   Daca vrei sa iei decizii avand cat mai multe informatii, ai nevoie de rapoarte de activitate, gestiune sau financiare in timp real. In plus, daca iti doresti sa-ti ajuti colegii sa isi indeplineasca cat mai bine sarcinile de lucru si sa evite greselile, ERP-ul este un instrument extraordinar de eficient.

  Noi, cei de la CIEL Romania, suntem gata sa fim alaturi de tine si sa construim impreuna, pas cu pas, softul personalizat pe nevoile afacerii tale. Avem suficienta experienta, flexibilitate si maturitate tehnologica incat sa gasim solutia care nu o sa-ti ramana mica peste doi ani, capabila sa creasca odata cu tine si cu business-ul.

  Ce castigi daca folosesti CIEL ERP?

  1. Iti gestionezi mai bine afacerea
  2. Ai rapoarte in timp real despre evolutia cifrei tale de afaceri
  3. Iti personalizezi documentele care se trimit automat catre clienti
  4. Scapi de munca repetitiva prin automatizarea unor functionalitati
  5. Lucrezi de oriunde prin intermediul aplicatiei mobile

  Ce mai astepti? Da-i sansa afacerii tale sa creasca! Foloseste CIEL ERP!

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
 • Peste 50 000 de utilizatori;
 • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
 • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
 • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
 • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
 • Cel mai complex portofoliu de servicii;
 • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO