Ciel ERP si Salarii au devenit nextup NextUp ERP si Salarii. Pentru detalii, click aici

Importanta unui program de salarizare – CIEL Romania

22 octombrie 2018
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Articole publicate

Este lucru stiut de noi toti, antreprenori, contabili, directori comerciali, hr-isti etc. faptul ca timpul este o resursa de lucru limitata si foarte importanta. Pentru ca fiecare angajat sa isi poata duce la bun sfarsit toate activitatile pe care le are intr-o zi este necesar ca el sa poata sa acorde corect timp fiecareia.

Un proces important din cadrul oricarei companii il reprezinta cel de salarizare, care este uneori  greoi si consumator de timp.  De la ore suplimentare pana la schimbari legislative, exista suficienti factori ce pot cauza aparitia de erori in cadrul procesului de salarizare, iar corectarea acestora solicita destul de mult timp.

Pentru a evita astfel de situatii, exista programe dedicate care fac munca mai usoara oricarei persoane care se ocupa de partea de salarizare. Imagineaza-ti cat de multe poate face pentru tine un soft creat si dedicat activitatilor de care ai nevoie si gandeste-te cat de mult timp ti-ar scuti din orele pe care le petreci la locul de munca.

Daca iti doresti ca activitatile de salarizare sa nu mai reprezinte un motiv de stres pentru tine, atunci trebuie sa stii ca un software de salarizare, precum CIEL Salarii, este solutia.

Ce aspecte trebuie sa avem in vedere atunci cand alegem un soft de salarizare ne spune Catalina Mocanu, Director economic CIEL Romania, cu experienta de peste 16 ani in domeniul financiar-contabil si antreprenor deopotriva.

Iata de ce este util un program de salarizare:

  1. De ce fiecare contabil ar trebui sa foloseasca un program de salarizare?Ca sa lucreze altcineva pentru el! Eu nu imi mai pot imagina activitatea mea de contabilitate si de salarizare fara o aplicatie care sa imi usureze munca si sa ma ajute. A folosi, in loc de un program de salarizare, excelul sau calculul manual, pentru mine este egal cu o pierdere de timp si, evident, de bani.
  1. Cum poate fi folosit un soft de salarizare in activitatea unui firme astfel incat beneficiile obtinute sa fie maxime?
    Un soft de salarizare folosit cum trebuie, poate aduce beneficiile maxime. Aplicatiile de salarizare, chiar si cele mai simple, iti ofera posibilitatea sa intocmesti un pontaj si un stat de plata si poate chiar sa exporti un XML pentru Declaratia 112.  Acest lucru este absolut necesar! De aici insa, in functie de ce anume avem nevoie noi, ca si useri, putem cauta acea aplicatie care sa ne ofere atat posibilitatea intocmirii actelor de personal (contracte de munca, acte aditionale, note de lichidare etc.), cat si adeverintelor necesare salariatilor, care sa ne ofere rapoarte diverse, sa ne dea posibilitatea comunicarii intre salariati, manageri si departamentul de salarizare (ma gandesc aici la aprobari din aplicatie a unor cereri de concediu, a trimiterii pe email a fluturasilor de salariu, a primirii si validarii pontajelor etc.).
  1. Care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tina cont un contabil atunci cand isi alege programul de salarizare?Sa i se potriveasca si sa ii ofere ce are nevoie, sa fie cat mai intuitiv, cat mai automatizat si foarte important, sa fie actualizat legislativ. Acest ultim aspect l-am simtit mai ales anul acesta, cand intr-o singura luna, am avut 3 modificari, cate una pe saptamana, ca sa nu ne plictisim. A fost o incercare atat pentru contabili, cat si pentru firmele producatoare de soft de salarizare, cele care si-au propus, ca si noi la CIEL, sa ofere clientilor tot sprijinul, GRATUIT, in baza abonamentelor.
  1. Din aplicatiile pe care le-ati folosit, care dintre functionalitati v-au devenit (va sunt) indispensabile?Am folosit de-a lungul vremii mai multe aplicatii de salarii, dar am sa ma refer acum la cele pe care le folosesc de peste 10 ani de zile, cele de la CIEL, atat aplicatia desktop, cat si cea in cloud.

    Ma ajuta foarte mult faptul ca pot importa pontajul din fisiere excel pe care le primesc de la colegii din departamente sau de la clienti, avand astfel asigurat pasul cel mai important pentru calculul statelor de plata lunare.

    Pot, apoi, lista condica de prezenta, exporta fisierul de plati catre banca cu cateva click-uri, pot exporta atat pdf, cat si excel, statele de plata, fluturasii, diverse rapoarte de care am nevoie fie pentru intern, fie pentru furnizori de servicii conexe, ca sa nu mai zic de statistica sau pentru bilant.

    Pot sa emit si multe acte de personal (contract de munca, acte aditionale, diverse adeverinte) si economisesc astfel timp.

    Acestea sunt doar o mica parte din functionalitatile dragi. Va fac, insa, de pe acum invitatia de a ne revizita peste o perioada, sa va putem povesti de o multime de alte functionalitati pe care le avem in lucru sau in plan, atat pe salarizare, cat si hr.

    La noua versiune de aplicatie, Salarii Cloud, imi place ca o pot accesa de oriunde, oricand, nu mai depind de un birou sau un acces vpn, pot trimite unui client statul de plata sau rapoarte si cand nu sunt in Bucuresti sau la birou.

    Nu stiu daca toata perioada de cand sunt alaturi de colegii mei m-a ajutat sa ma schimb sau faptul ca tehnologia ne-a ajuns din urma chiar si pe noi, contabili conservatori, cum suntem cunoscuti, dar pentru mine, orice aplicatie pe care o pot accesa de oriunde si nu ma mai face prizoniera unui birou, a unei locatii sau a unui calculator si care ma ajuta sa economisesc timp, este ideala! Ma bucur ca noi la CIEL, putem oferi asa ceva clientilor nostri!

Te-ai gandit vreodata de cat de multe alte activitati te-ai putea ocupa daca partea de salarizare ar fi facuta de un program? Incearca CIEL Salarii si convinge-te!

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre