Descopera raspunsuri de la specialisti la intrebari sensibile din domeniul financiar contabil – CIEL Romania

Iata o noua serie de intrebari si raspunsuri din cadrul webinarului organizat de CIEL Romania, avandu-l ca invitat pe specialistul in fiscalitate Adrian Benta.

Q:Daca am relizat in 2017 venituri din dividente mai mari de 22800 lei, dar in 2018 nu mai relizez deloc venituri, se mai datoreaza asigurari sociale?

A: ”Da.”

Q: In situatia in care suntem platitori de impozit pe venit, majoram capitalul social peste 43 000 lei, a ramas valabila posibilitatea de a trece de la platitor de impozit pe profit?

A:”Nu a fost inca adusa o modificare a ordonantei 79.”

Q:In legatura cu noul prag  de TVA de 300 000 lei a fost aprobata noua limita?

A:”Nu. Se va luat in considerare la mometul modificarii codului fiscal.”

Q: Care sunt obligatiile fiscale intr-un contract de munca cu timp partial si care sunt obligatiile fiscale legate de dividentele din anul 2017?

A:”Obligatiile fiscale in cazul contractului de munca cu timp partial si daca se pastreaza in continuare exceptiile:

Daca o persoana fizica nu se regaseste in exceptii are un singur contract de munca cu timp partial cu o suma mai mica de 1900 lei si acel contract este singurul pe care il are atunci se recalculeaza baza asigurarilor sociale la nivelul  salariului minim pe economie.

Se pastreaza in continuare axceptiile la scutirea de a remajora baza de calcul la asigurari sociale pentru elevii si studentii aflati intr-o forma de invatamant cu varsta de pana la 26 de ani, pentru pensionarii cu limta de varsta, pentru persoanele cu handicap.”

 


Autor :